GlasDraad start met aanleg glasvezel buitengebieden West-Zeeuws-Vlaanderen

GlasDraad Zeeuws-Vlaanderen gaat in maart beginnen met de aanleg van glasvezel voor internet in de kleine kernen en buitengebieden, iets wat grote telecombedrijven niet doen. In de omgeving van Hoek en Philipinne gaat het bedrijf als eerste aan de slag. In Oost Zeeuws-Vlaanderen moeten mensen nog tot juni 2024 wachten.
Glasdraad Zeeuws-Vlaanderen
Aangemelde adressen kregen een oranje vlaggetje, om andere huishoudens over te halen © Omroep Zeeland
In november dit jaar gaat het bedrijf aan de slag in de omgeving IJzendijke en Hoofdplaat. De omgeving Waterlandkerkje en Cadzand zijn in januari en februari 2024 aan de beurt. Als laatste staan de dorpen rondom Aardenburg en Eede op de lijst.

1,5 tot 2 jaar

Er waren weinig aanmeldingen voor het glasvezel. De aanleg zou eigenlijk pas van start gaan als 40 procent van de 25.000 Zeeuws-Vlaamse adressen in buitengebieden en dorpen zich zou aanmelden voor GlasDraad. Uiteindelijk bleef het aantal aanmeldingen steken op 33 procent, maar het bedrijf besloot om toch aan de slag te gaan. De totale aanleg van het netwerk zal 1,5 tot 2 jaar duren.
Voor de gemeenten Terneuzen en Hulst moet nog een planning worden gemaakt. Volgens het bedrijf moet dit binnen twee maanden duidelijk worden.
Kaartje aanleg glasvezel Zeeuws-Vlaanderen
De aanleg van glasvezel in Zeeuws-Vlaanderen © GlasDraad