TOP Arnemuiden dieper in de problemen na kansloze nederlaag

De zorgen voor de korfballers van TOP uit Arnemuiden zijn toegenomen na een 16-23 nederlaag in de Korfbal League 2 tegen hekkensluiter Fiks uit Oegstgeest. TOP maakte geen enkele aanspraak op de overwinning en blijft in degradatiegevaar.
Samenvatting TOP Arnemuiden - Fiks
TOP won dit seizoen nog maar één thuiswedstrijd en kwam er tegen Fiks niet aan te pas. De bezoekers hadden de acht voorgaande wedstrijden allemaal verloren, maar waren in Sporthal De Blikken sterker dan TOP.
Het begin van de wedstrijd ging nog redelijk gelijk op. TOP kwam al snel achter, maar wist gelijk te maken door Jurgen Janse en kwam een paar minuten later op voorsprong door Jeanine Marijs. De ploeg uit Arnemuiden kwam daarna weer achter en wist in de eerste helft niet weer op voorsprong te komen. De ruststand was 6-10 voor de uitploeg, waarbij negen van de tien punten door mannen werd gescoord. Daar had TOP geen antwoord op.
Bij een 10-14 achterstand had TOP nog een kwartier de tijd om de wedstrijd om de achterstand ongedaan te maken, maar slaagde daar niet in. Fiks liep zelfs uit naar een grotere voorsprong: 11-18. Fiks bepaalde de eindstand uiteindelijk op 16-23 en drukt TOP daarmee dieper in de zorgen.

Vertrouwen niet groot

De nederlaag kwam hard aan bij TOP, waar de vorm momenteel ver te zoeken is. TOP heeft op de helft de competitie de minste doelpunten gemaakt in de competitie. Ook tegen Fiks scoorde TOP te weinig. "Het schotpercentage was te laag ondanks dat we de kansen soms best goed uitspelen", beaamde routinier Anita de Ridder. "En ik miste de overtuiging, die we een tijdje geleden nog wel hadden."
Coach Edwin Coppoolse vult aan. "Het vertrouwen is op dit moment niet groot, maar we blijven eraan werken."
'Het vertrouwen is niet groot, maar we blijven eraan werken'
TOP staat op de negende plaats in de Korfbal league 2, het op een na hoogste niveau. Fiks blijft ondanks de zege tiende en laatste. Aan het einde van het seizoen degraderen de onderste twee ploegen.