Wereldkampioene Van de Ven eerste vrouwelijke winnaar van prestigieuze beker: 'Heb alles gewonnen wat er te winnen valt'

Motorcrosser Nancy van de Ven uit Vlissingen heeft gisteravond de Hans de Beaufort-beker in ontvangst genomen. Die prijs geldt als de hoogste onderscheiding in de Nederlandse motorsportwereld. Tot op het laatste moment wist Van de Ven niet of ze de beker zou winnen: "Er wordt echt op dat moment pas bekend gemaakt wie er wint, dus dat maakt het extra leuk."
Nancy van de Ven
Nancy van de Ven met de Hans de Beaufort-beker © Instagrampagina van Nancy van de Ven
De 25-jarige wereldkampioene uit Vlissingen durfde niet te hopen op de winst. "Je hoopt nergens op, want er zijn heel veel goede sporters in ons land." Toch mocht ze de torenhoge beker in ontvangst nemen. "Op vrouwelijk gebied ben ik nu dus de allerbeste van het land. En eigenlijk wel van iedereen als ik kijk naar mijn prestaties."
"Ik heb alles gewonnen wat er te winnen valt." En met deze prijs op zak trekt ze ook de volgende conclusie: "Ik heb iedere onderscheiding gewonnen die er is."

Onwerkelijk

Ze beseft nog niet altijd dat ze al zoveel gewonnen heeft: "Het is heel onwerkelijk en heel apart. Het is niet zo dat je iets extra's rond hebt lopen, iets wat je ziet ofzo, bijvoorbeeld een hond. De titel 'wereldkampioene' is niet tastbaar." Ze vindt het dan ook leuk wanneer mensen weten dat ze wereldkampioene is en dat tegen haar zeggen. "Het is iets waar ik jarenlang dag en nacht voor werk. Als mensen erover beginnen, is dat een stukje waardering."

'Heb nog zoveel passie'

Ondanks al haar overwinningen, weet ze nog lang niet van ophouden. "Nu is m'n doel om een tweede wereldtitel te winnen. Ik heb nog zoveel passie en liefde voor de sport dat ik weinig zin heb om iets anders te gaan doen."