Supercross terug op de kalender: 'Sterkste deelnemersveld ooit in Goes'

De Supercross in Goes is terug. Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie kan er vandaag en morgen weer gereden worden in de Zeelandhallen, ondanks een moeilijke aanloop naar deze editie. "Iedereen heeft er heel veel zin", vertelt organisator Erik Weug.
'Sterkste deelnemersveld ooit in Supercross'
De Supercross is toe aan de 29e editie. Na het wegvallen van de wedstrijden in 2021 en 2022 kreeg de organisatie voor dit jaar te maken met een flinke kostenverhoging. "Het was een ontiegelijke prijsstijging", zegt Weug. "Soms wel tot tweehonderd procent. We hebben dan ook afscheid moeten nemen van enkele partijen omdat het niet meer te betalen was. Dat was wel pijnlijk, want met sommigen deden we al heel lang zaken", aldus Weug.
Volgens Weug is het voortbestaan van het evenement nooit in gevaar geweest. "We hebben nu ook een fantastisch deelnemersveld, het sterkste ooit, denk ik. Zeven tot acht coureurs maken kans op de overwinning." De finale van de hoogste klasse (Inters Open) begint zaterdagavond om 23.15 uur.

Franse suprematie

Vooral van de Franse deelnemers wordt veel verwacht. Boris Maillard, de winnaar van de laatste editie van de Supercross, verdedigt zijn titel uit 2020.
Volgens Rinus van de Ven uit Vlissingen, die de Supercross in 2009 won, is Cedric Soubeyras uit Frankrijk de favoriet voor de eindzege. Van de Ven verwacht een Franse suprematie in de finale.
'Soubeyras op papier favoriet voor eindzege'
Van de Ven is verantwoordelijk voor het ontwerp van de baan in de Zeelandhallen. Er ligt een nieuwe baan. "De baan is gespiegeld ten opzichte van drie jaar geleden. Er wordt niet meer gesprongen langs de grote tribunes om het veilig te houden voor de deelnemers en het publiek", zo legt Van de Ven uit. "We wilden het voor het publiek ook veranderen omdat ze anders weer dezelfde baan zouden zien."
Cedric Soubeyras Frankrijk motorcross
Cedric Soubeyras is een van de favorieten voor de eindzege in de Supercross in Goes © ANP