Domper voor Van Dijke bij start Tour Down Under: 'Podium of jodium he?'

Tim van Dijke heeft een goede klassering in de proloog van de Tour Down Under op zijn buik kunnen schrijven door een valpartij. De wielrenner uit Colijnsplaat was op weg naar een top-10 klassering in de straten van Adelaide voordat hij ten val kwam.
In het regenachtige Adelaide, gelegen in het zuiden van Australië, stond voor 193 wielrenners een proloog van 5,5 kilometer op het programma. Een kans voor Van Dijke om meteen te tonen waar toe hij in staat is. Na iets meer dan driekwart van de afstand noteerde de renner van Jumbo-Visma de negende tijd. Bij het ingaan van een bocht gleed het achterwiel van de fiets van Van Dijke weg en ging hij onderuit. Dat kostte hem veel tijd en uiteindelijk kwam hij als 121e over de streep met 54 seconden achterstand op de Italiaan Alberto Bettiol.
"Het gaat gelukkig oké met me", reageert Van Dijke na afloop. "Ik ben wel redelijk wat huid verloren. Maar soms is het podium of jodium, hé?"
Milan Vader doet ook mee aan de Tour Down Under
Milan Vader doet ook mee aan de Tour Down Under © ANP
Milan Vader uit Middelburg maakt ook deel uit van de zevenkoppige selectie van Jumbo-Visma in Australië. Vader eindigde op de 51e plek. Hij reed een halve minuut langzamer dan Bettiol.
Woensdag staat de eerste echte etappe van de Tour Down Under op het programma. Dan staat er heuvelachtige rit van 149,5 kilometer op het programma. Er worden dan drie rondjes door Tanunda gereden. De Tour Down Under duurt nog tot en met zondag 22 januari.