Derde betaald voetbalclub meldt zich voor GOES-verdediger Wout den Engelsman

Voetballer Wout den Engelsman uit Sint-Annaland heeft over belangstelling niet te klagen. De vorig seizoen nog volstrekt onbekende verdediger wordt inmiddels begeerd door drie betaald voetbalclubs. PEC Zwolle heeft zich gevoegd bij het rijtje geïnteresseerden voor de speler van GOES.
Wout-den-Engelsman-GOES
GOES-verdediger Wout den Engelsman (rechts) kopt de bal - archief © Orange Pictures
De koploper van de Keuken Kampioen Divisie heeft het achttienjarige talent uitgenodigd om op trainingsstage te komen een dezer dagen, nadat Den Engelsman in het duel met SC Feyenoord een positieve indruk op de scouts had gemaakt. In een eerder stadium werkte hij reeds proeftrainingen af bij FC Dordrecht en eredivisionist FC Volendam.

Winters vertrek

De door JVOZ opgeleide Den Engelsman leek voor de winterstop dicht bij een overstap naar Volendam, maar tot op heden is er nog geen akkoord tussen beide partijen. De kans op een directe overgang in januari wordt met de dag kleiner. Daarvoor heeft Volendam nog tot het einde van deze maand. Als er daarna een akkoord wordt bereikt met een van de clubs vindt de transfer pas in de zomer plaats.
Volgende maand gaat Den Engelsman wederom op stage bij Dordrecht. De Keuken Kampioen Divisie-club toonde begin dit jaar in navolging van Volendam ook interesse in de jonge verdediger.
Dennis de Nooijer vv GOES voetbal
Trainer Dennis de Nooijer weet nog niet hoelang Den Engelsman nog bij GOES blijft (arcief) © Orange Pictures
Vooralsnog lijkt het erop dat GOES de rest van dit seizoen dus kan beschikken over Den Engelsman. Komende zaterdag hervat de ploeg van Dennis de Nooijer de competitie met een uitwedstrijd tegen WNC.
Den Engelsman maakt sinds zijn komst bij GOES snel naam in de top van het Zeeuwse amateurvoetbal. De pas achttienjarige verdediger werd vorig seizoen kampioen met derdeklasser WHS en verdiende zo een stap naar de Bevelandse vierdedivisionist. Bij GOES werkte hij zich al gauw op tot basisspeler.