Uitslaande brand in zelfde pand als zuuraanval, politie onderzoekt brandstichting

Bij een brand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede is vannacht een woning uitgebrand. Er was niemand in het huis, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. De brandweer kreeg het vuur na een halfuur onder controle. De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken. Het gaat om hetzelfde huis waar in mei vorig jaar een vrouw buiten op straat werd overgoten met een bijtende vloeistof.
Uitslaande brand in Burgh-Haamstede
Uitslaande brand in Burgh-Haamstede © HV Zeeland
De brand in het huis ontstond rond 01.15 uur. Alerte buurtbewoners ontdekten de brand en waarschuwden de hulpdiensten. Toen de hulpdiensten na een kwartier bij het huis aankwamen, bleek het te gaan om een uitslaande brand. De volledige benedenverdieping stond in lichterlaaie.
Toen de brandweer van Burgh-Haamstede en Renesse de brand na een halfuur onder controle hadden, werd de woning geventileerd en werd er gezocht of er nog mensen aanwezig waren in het huis. Dit bleek niet zo te zijn.
Politieonderzoek bij woning
Politieonderzoek bij woning © HV Zeeland
De politie deed vanochtend onderzoek in en om de woning naar hoe de brand is ontstaan. De politie heeft een redelijk beeld van wat er vannacht is gebeurd en gaat uit van dat de brand in het huis is aangestoken. Vorig jaar werd bij dezelfde woning een vrouw overgoten met een bijtende vloeistof.
De politie komt later vandaag met meer informatie over de woningbrand.