Vrachtwagenchauffeur rijdt met 'extreem brandbare stof' door bebouwde kom: 'Waarschijnlijk heeft hij de supermarkt bezocht'

De politie is niet te spreken over een actie van een vrachtwagenchauffeur gisteravond. Hij reed met 30 ton ethanol door de bebouwde kom in Sas van Gent.
Vrachtwagenchauffeur door politie aangehouden
Vrachtwagenchauffeur door politie aangehouden © Insta politie
Politieagenten hielden de Poolse vrachtwagenchauffeur aan toen ze hem door de Stationsstraat zagen manoeuvreren. "Bij de staandehouding verklaarde de chauffeur dat hij dit de beste route achtte. Echter bleek zijn bestemming niet in de buurt van de bebouwde kom te zijn."

Bezoek aan supermarkt?

Wat de vrachtwagenchauffeur dan wel in het centrum van Sas van Gent deed is niet duidelijk. "De chauffeur heeft waarschijnlijk de plaatselijke supermarkt bezocht", aldus de politie.
Duidelijk is wel dat de politie niet blij is met het ommetje van de man. "Voor het vervoer van gevaarlijke stoffen is bijzondere wetgeving gemaakt die bepaalt dat het in dit geval ten strengste verboden was door de nauwe straten van Sas van Gent te rijden."
Een tolk werd ingeschakeld zodat de chauffeur verhoord kon worden. Daarna mocht hij zijn weg vervolgen. Er wordt door de politie nog wel proces-verbaal opgemaakt.

Meer vrachtwagens gecontroleerd

De politie controleerde gisteren meer vrachtwagens, bestelbusjes en personenauto's in het gebied rond de haven van Terneuzen. Bij een controle van een andere vrachtwagen in Sas van Gent bleek een container niet gezekerd te zijn, waarvoor de bestuurder een bekeuring kreeg.
Daarnaast werden bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden van snelheden. Zo reed een bestuurder 45 kilometer per uur te hard.