Deze wedstrijden staan er op het programma in het amateurvoetbal

Vandaag en morgen wordt de competitie in het amateurvoetbal hervat. In de hogere klassen springt de topper tussen Kloetinge en Capelle eruit in de Vierde Divisie. Maar ook in de lagere klassen staan er genoeg wedstrijden op het programma waar iets op het spel staat. In dit artikel worden ook de afgelastingen vermeld.
voetbal vooruitblik voetbalweekend
Beeld uit het duel tussen SSV'65 en Yerseke uit 2022 © Ron Quinten

Derde Divisie A zaterdag

Hoek hervat de competitie in de Derde Divisie tegen Barendrecht. Beide ploegen speelden de afgelopen seizoen regelmatig tegen elkaar. In de laatste ontmoeting, begin dit seizoen, kreeg Hoek een flink pak slaag van Barendrecht: 1-5.

Vierde Divisie A zaterdag

In de Vierde Divisie wordt de competitie hervat met een prachtig affiche. Koploper Kloetinge treft op het eigen Wesselopark de naaste achtervolger Capelle. "Dit zijn de krenten in de pap", zegt trainer Jurriaan van Poelje. "Ik hoop dat veel mensen de weg naar het Wesselopark weten te vinden."
Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde begin dit seizoen in een 1-1 gelijkspel. Bij een overwinning vergroot Kloetinge de voorsprong, die nu al zes punten is.
Bij Kloetinge maakt nieuwkomer Nizar Mekkaoui deel uit van de wedstrijdselectie. De aanvaller, die ervaring in de Tweede Divisie heeft, is aan de selectie van Kloetinge toegevoegd. Ook middenvelder Remon de Vlieger keert terug in de wedstrijdselectie na een lange afwezigheid door een blessure.

GOES afgelast

Het duel tussen WNC en GOES is afgelast. Het veld in Waardenburg is niet bespeelbaar vanwege sneeuw.

1e klasse C zaterdag

De winterstop voor de twee Zeeuwse clubs in de 1e klasse C duurt een weekje langer. De wedstrijden van Terneuzense Boys en SVOD'22 zijn afgelast.

2e klasse G zaterdag

SSV'65 uit Goes wacht een zware kluif. De hekkensluiter speelt op eigen veld tegen koploper NSVV. SSV'65 won tot nu toe slechts één keer in de competitie.
Een andere belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie is het duel tussen FC Axel (dertiende plaats) en RCS uit Oost-Souburg (twaalfde). Bij FC Axel zit Christoph Praet voor het eerst op de bank. Hij is de interim-trainer bij FC Axel na het vertrek van David Destorme.

3e klasse A zaterdag

De bovenste vier ploegen spelen tegen elkaar: koploper Serooskerke ontvangt Zeelandia Middelburg, dat op de vierde plaats staat.
FC Dauwendaele uit Middelburg kan steviger op de tweede plaats komen te staan bij een overwinning op Patrijzen uit 's-Heerenhoek (derde in de stand). Bij een slippertje van Serooskerke kan zelfs de koppositie overgenomen worden.

3e klasse B zaterdag

De Zeeuwse ploegen spelen vooralsnog geen rol van betekenis in deze competitie. Kapelle is de beste Zeeuwse ploeg op de zevende plaats en speelt de uitwedstrijd tegen Bruse Boys. De ploeg uit Bruinisse degradeerde uit de 2e klasse en staat voorlopig op een teleurstellende tiende plaats. De laatste drie thuiswedstrijden ging Bruse Boys onderuit (tegen MOC'17, Kogelvangers en De Jonge Spartaan).

4e klasse A zaterdag

Jong Ambon kent een dramatisch seizoen. De ploeg uit Middelburg verloor alle elf competitiewedstrijden dit seizoen. Vanmiddag speelt Jong Ambon op eigen veld tegen Waarde. Voor de laatste thuiszege van Jong Ambon moeten we terug naar 20 november 2021, toen DwO'15 met 2-1 werd verslagen.

4e klasse B zaterdag

In deze klasse zijn enkele wedstrijden afgelast. Zo gaat de wedstrijd tussen SNS en koploper Wolfaartsdijk niet door.

3e klasse A zondag

In deze competitie staan geen wedstrijden op het programma. Volgende week wordt de competitie hervat met twee duels.

4e klasse A zondag

Koploper Sluis is aan een goede reeks bezig: na tien duels nog niet verloren in de competitie en slechts één keer gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Ronny Tresonie gaat bezoek bij Hulsterloo en kan zich geen misstap veroorloven, want Breskens volgt op één punt achterstand. Die ploeg neemt het thuis op tegen Corn Boys uit Sas van Gent.
Kijk voor meer wedstrijdprogramma, uitslagen en standen op onze speciale pagina.