Milan Vader behaalt in Tour Down Under beste resultaat tot nu toe op de weg

Milan Vader is bij de derde etappe van de Tour Down Under op een knappe achtste plaats geëindigd. Het is voor de wielrenner uit Middelburg het beste resultaat ooit op de weg. Tim van Dijke uit Colijnsplaat, net als Vader rijdend voor Team Jumbo-Visma, kwam als 84ste over de streep.
Milan Vader doet ook mee aan de Tour Down Under
Milan Vader doet ook mee aan de Tour Down Under © ANP
Vader begon de etappe in Australië als knecht van klassementsleider Rohan Dennis, maar nadat zijn ploeggenoot veel tijd verloor mocht hij voor zijn eigen kans gaan. De 26-jarige Middelburger kwam iets minder dan een halve minuut later binnen dan de groep met ritwinnaar Pello Bilbao uit Spanje. Met zijn achtste plaats was Vader de beste Nederlander in het dagklassement.
De oranje leiderstrui zijn Vader en Jumbo-Visma na de derde etappe wel kwijt. Dennis is in eigen land ver afgezakt in het algemeen klassement, dat nu wordt aangevoerd door de eveneens uit Australië afkomstige Jay Vine (UAE Emirates). Vader staat daarin op de vijftiende plaats. Team- en provinciegenoot Van Dijke - die in de eerste etappe nog dertiende werd - vinden we terug op de 78ste plaats.
De Tour Down Under duurt nog tot en met zondag.
Milan Vader begon zijn carrière als mountainbiker, maar heeft zich sinds vorig wielerseizoen ook toegelegd op het koersen op de weg. De renner van Team Jumbo-Visma begon vorig jaar veelbelovend, maar een ernstig ongeval maakte toen een vroegtijdig einde aan zijn seizoen. Dat Vader nu weer op de weg terug is, onderstreept hij in Australië met zijn beste wegresultaat tot nu toe.