Feyenoordhooligan uit Arnemuiden aangehouden voor intimidatie, doodsbedreiging en brandstichting

Een Arnemuidenaar, die lid is van de harde supporterskern van Feyenoord, is vanmorgen aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging, belediging, intimidatie en brandstichting. Hij is samen met tien andere leden opgepakt, meldt de politie. De verdachten zijn tussen de 21 en 36 jaar.
Feyenoord-AS Roma
Politie-agenten moeten de orde handhaven voor de Feyenoord-supporters in Tirana © ANP
De andere hooligans komen uit Rotterdam, Den Haag, Uden en Rijswijk. De groep zou spandoeken met beledigende teksten mee het stadion in hebben genomen tijdens een wedstrijd tegen AS Roma vorig jaar mei in Tirana.
Op de doeken stonden 'grove beledigingen en doodsbedreigingen' aan het adres van burgemeester Aboutaleb, zijn dochter, en Paul van Dorst, voorzitter van de Roze Kameraden (de lhbti-supportersvereniging van Feyenoord), aldus de politie.
Ook zouden de verdachten de woning van de Rotterdamse wethouder Robert Simons hebben beklad en brand hebben gesticht bij de sportschool van Van Dorst.
Feyenoord-AS Roma
Feyenoordsupporters in de Kuip © ANP
Een speciaal rechercheteam heeft anderhalf jaar onderzoek gedaan naar verschillende misdrijven die met voetbal te maken hadden. De arrestaties zijn hier het resultaat van. Naast strafrechtelijke vervolging kijkt voetbalbond KNVB naar de mogelijkheid om de verdachten een stadionverbod op te leggen. De politie sluit meer aanhoudingen in de toekomst niet uit.