Kloetinge verstevigt koppositie na ruime winst op naaste concurrent

Koploper Kloetinge heeft de competitie in de Vierde Divisie hervat met een overwinning op nummer twee Capelle. Door doelpunten van Reguillo Vandepitte, Ruben de Jager, Valentijn van Keulen en Jefry Dijkstra won de Bevelandse formatie in eigen huis met 4-0.
Samenvatting Kloetinge-Capelle (4-0)
Kloetinge-trainer Jurriaan van Poelje noemde vooraf Capelle als de beste ploeg in de Vierde Divisie en in de openingsfase leek dat ook zo. Tot een doelpunt leidde het overwicht van Capelle niet en nadat Reguillo Vandepitte wél scoorde was Kloetinge heer en meester. De middenvelder schoot in de rebound binnen.

Penalty

Zeven minuten later kreeg de Bevelandse formatie een penalty nadat Ruben de Jager onderuitging. De Jager benutte zelf de strafschop en kort voor rust werd het zelfs nog 3-0 toen Valentijn van Keulen de bal in het dak van het doel schoot. Het was de derde kans van de wedstrijd voor Kloetinge en het derde doelpunt. Met deze comfortabele voorsprong was de rust bereikt.
Jefry Dijkstra scoorde de vierde traffer van de middag
Jefry Dijkstra scoorde de vierde traffer van de middag © Ron Quinten
Kloetinge kwam sterk uit de kleedkamer in de tweede helft. De ingevallen debutant Nizar Mekkaoui liet zich zien met twee prima acties, en na ruim een uur spelen viel de 4-0. Jefry Dijkstra tekende met een droge schuiver voor de vierde Kloetingse treffer.
Daar bleef het bij, waardoor Kloetinge verder uitloopt aan kop van de ranglijst in de Vierde Divisie. Kloetinge staat nu zeven punten voor op de nieuwe nummer twee Smitshoek.