Franse suprematie in Supercross Goes, winst opnieuw naar Maillard

In de tot de nok toe afgeladen Zeelandhallen heeft Boris Maillard opnieuw gezorgd voor een Franse zege bij de Supercross Goes. In een finale over achttien rondes was de Fransman net als bij de laatste editie in 2020 de sterkste. Het evenement kon de afgelopen twee jaar niet worden georganiseerd vanwege corona.
Samenvatting finale Inters Open
In de finale van de Inters Open, de belangrijkste wedstrijd van het evenement, stonden vier verschillende nationaliteiten aan de start. Vooral Frankrijk was goed vertegenwoordigd. Maar liefst negen van de twaalf starters waren Frans.
De kopstart was voor Charles Lefrançois, winnaar van de Supercross Goes in 2017, maar hij kreeg meteen Maillard en Cederic Soubeyras achter zich aan. Soubeyras was op voorhand getipt als één van de gedoodverfde favorieten voor de eindzege. Nadat Lefrançois stil was komen te vallen kon Maillard er in zijn eentje vandoor. Hij volbracht de achttien rondes het snelste en won voor de tweede keer op rij de Supercross in Goes. Dat kunstje lukte voor het laatst de Brit Jack Brunell in 2012 en 2013.
De Supercross Goes kreeg een volledig Frans podium: op plek twee eindigde Soubeyras en met de derde plek ging Anthony Bourdon aan de haal.
Boris Maillard: 'De sfeer is top en de mensen zijn hier echt gek.'