Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 21 januari

Na een winterstop van bijna zes weken rolde vandaag de bal weer op veel Zeeuwse voetbalvelden. Serooskerke won in de 3e klasse A de topper tegen Zeelandia Middelburg, koploper Kloetinge deed uitstekende zaken in de Vierde Divisie door nummer twee Capelle met 4-0 te verslaan en Krabbendijke is na een ruime zege op Cadzand alleen koploper in de 4e klasse B. Dit zijn de uitslagen van het amateurvoetbal van zaterdag 21 januari.
Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 21 januari © Jos Clarijs

Derde Divisie

Een knotsgekke wedstrijd in Barendrecht. Hoek stond bij rust met 2-0 achter, vocht zich van een 3-1 achterstand terug tot 3-4 maar verloor toch nog met 5-4. Jelco Schamp scoorde twee keer voor de Zeeuws-Vlamingen, Matthieu de Smet en Sylvio Hage maakten de andere treffers. Hoek blijft ondanks de nederlaag negende in de Derde Divisie.

Vierde Divisie

Met Capelle kwam de nummer twee van de ranglijst op bezoek bij koploper Kloetinge en de ploeg van trainer Jurriaan van Poelje boekte een overtuigende overwinning. Door doelpunten van Reguillo Vandepitte, Ruben de Jager, Valentijn van Keulen en Jefry Dijkstra won Kloetinge met 4-0 en heeft nu zeven punten voorsprong op de nieuwe nummer twee Smitshoek.

1e klasse C

De twee Zeeuwse clubs in de eerste klasse kwamen niet in actie. De wedstrijden van Terneuzense Boys tegen RVVH en SVOD'22 tegen DCV werden afgelast.

2e klasse G

Yerseke won met 2-0 van WHS, een zege die pas in de slotfase vorm kreeg. Rick Poleij en Ruben Pekaar scoorden en door de nederlaag van MZC'11 bij Arnemuiden wipt Yerseke over de ploeg uit Zierikzee op de ranglijst.
FC Axel won de degradatiekraker tegen RCS met 1-0. Roy van Ham zette de enige treffer van de dag op zijn naam. Hierdoor staat zijn ploeg nu op de voorlaatste plek, onder RCS.
Walcheren kwam tegen Hellevoetsluis terug van een 2-0 achterstand, maar verloor alsnog met 2-3. Mark van der Eijk bracht Walcheren op 1-2, Geraldi Geerman tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. De winnende treffer viel een paar minuten later.

3e klasse A

Serooskerke won met 3-1 van Zeelandia Middelburg en blijft ongeslagen. Aron Wattel opende na ruim een half uur de score voor de koploper. Direct na rust deed Celino Davidse wat terug voor de bezoekers. Lars Overweel beantwoordde meteen namens Serooskerke met de 2-1 waarna Wattel even later met zijn tweede doelpunt het duel op slot gooide.
FC Dauwendaele blijft in het spoor van Serooskerke door een zege op Patrijzen. Mart de Kroo bracht de thuisploeg op voorsprong. Vlak voor rust maakte Patrijzen de gelijkmaker. Lange tijd leek het duel uit te draaien op een gelijkspel, maar Levi Mombarg zorgde in de blessuretijd voor de winnende treffer namens FC Dauwendaele. Het verschil tussen beide teams is twee punten.

3e klasse B

Bruse Boys won met afgetekende cijfers van Kapelle. Daardoor is de ploeg van Michel Maaskant de beste Zeeuwse ploeg in deze klasse. Namens de thuisploeg waren Bas Kempe, Luc Klop en Gijs van Duijvenbode trefzeker.
Tholense Boys en Kruiningen deelden de punten met elkaar en schieten daar allebei weinig mee op. Beide Zeeuwse clubs blijven daardoor in het rechterrijtje hangen.

4e klasse A

Krabbendijke won ruim van Cadzand. De ploeg van trainer André Maas was met 1-4 te sterk voor de thuisploeg en won door doelpunten van Ricardo Koole, Danny Weber, Nicolas van der Zwan en Machiel Lindhout. Hierdoor is Krabbendijke nu alleen koploper, met drie punten voorsprong op nummer twee Apollo'69, dat vandaag niet in actie kwam.

4e klasse B

Duiveland wist niet te winnen van laagvlieger Colijnsplaatse Boys, dat onderin iets meer afstand nam van Stavenisse. Duiveland kwam op voorsprong uit een penalty die werd benut door Wouter de Jonge. De gelijkmaker voor de thuisclub werd gescoord door Sander Sallet. De Thoolse clubs Smerdiek en SPS wonnen allebei.