Terneuzenaar (27) raakt slaags met vrouw uit Hulst (41), verzet zich bij aanhouding

De politie heeft gisteren in Terneuzen een 27-jarige inwoner van die stad opgepakt voor een mishandeling in zijn woonplaats. Hij had een 41-jarige vrouw uit de gemeente Hulst geschopt en geslagen.
handboeien
Agenten slaan verdachte in de boeien, foto uit archief © ANP
De verdachte en het slachtoffer zijn volgens de politie bekenden van elkaar en hadden eerder op de dag samen 'gechilld', maar in de loop van de middag kregen ze ruzie en ging het mis. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Agressief

Bij het opnemen van haar aangifte bleek dat de verdachte nog in de buurt was en even later werd hij ingerekend. Dat gebeurde rond 17.00 uur. Daarbij verzette hij zich en gedroeg hij zich agressief. Ook onderweg in de politiewagen uitte hij dreigementen en verwensingen aan het adres van de agenten.
De politie vermoedt dat de man onder invloed was van alcohol, maar hij wilde niet blazen, werkte niet mee aan de ademanalyse op het politiebureau en stemde niet in met het afnemen van een monster voor bloedonderzoek door een GGD-arts. Hoe veel hij gedronken had is dus onbekend.

Nacht in politiecel

Hij heeft de nacht doorgebracht in in een politiecel in cellencomplex Torentijd in Middelburg. De politie doet nu onderzoek naar de toedracht van de mishandeling.