Zinderende zandrace in Benidorm levert Van Anrooij derde plaats op

Shirin van Anrooij is derde geworden bij de wereldbekermanche veldrijden in het Spaanse Benidorm. De renster uit Kapelle vocht wederom een zinderend duel uit met medetalenten Puck Pieterse en Fem Empel, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind.
Shirin van Anrooij met de fiets op schouder
Shirin van Anrooij met de fiets op schouder over het zand in Benidorm © ANP
De Kapelse werd gisteren geconfronteerd met vervelend nieuws in de Spaanse badplaats: een van haar reservefietsen was gestolen. Ze kon wel gewoon van start in de wereldbekerrit en al vroeg in de wedstrijd deelden de drie grote Nederlandse wielertalenten de lakens uit. Nederlands kampioene Pieterse, klassementsleidster Van Empel en Van Anrooij sloegen een gat, samen met de Italiaanse Silvia Persico.
Na zes snelle, stoffige rondes over het Spaanse parcours was het beeld nog altijd hetzelfde, want Van Empel en Pieterse slaagden er niet in aan de aandacht van Van Anrooij te ontsnappen. In de slotronde moest Van Anrooij dan toch lossen, toen haar Nederlandse concurrentes het tempo nog eens opvoerden. Van Empel kwam in het onderlinge duel met Pieterse als winnares uit de strijd. Van Anrooij stelde haar podiumplaats nog wel veilig en kwam dertien seconden na Van Empel als derde over de streep.