Slopende inbrekers slaan toe in Zeeland, zeven huizen in één avond doelwit

In zeven huizen in Zeeland hebben inbrekers gisteren geprobeerd om in te breken. Volgens de politie is het opvallend dat de inbrekers in alle gevallen behoorlijk wat schade aanrichtten om binnen te komen.
Inbreken, inbraak, inbreker
Inbrekers komen het vaakst binnen via de achterdeur © Canva
In een woning aan het Wagnerhof in Terneuzen werd tussen 18.00 uur en 23.55 uur ingebroken. In Zuid-Beveland slaagden inbrekers er niet in om een huis aan de Jan Wolkerslaan in Kloetinge binnen te dringen, maar richtten ze wel veel schade aan. Ook in de Hoofdstraat in Ovezande bleef het bij een poging tot inbraak. In de Roofvogelstraat in Heinkenszand was het tussen 19.40 uur en 22.50 wel prijs. Daar lukte het de inbrekers om naar binnen te komen.
Op Schouwen-Duiveland werd er ingebroken in een huis aan de Schuurbeque Boeijstraat in Zierikzee. Bij de Burgemeester van Eetenstraat in Nieuwerkerk bleef het bij een poging. Wel veroorzaakten de inbrekers ook hier weer veel schade aan de buitenkant van de woning.

Schade aan woningen

De politie doet onderzoek naar de reeks inbraken. Agenten houden daarom buurtonderzoeken. Verder wordt er sporenonderzoek gedaan, met getuigen gesproken en gekeken of er camerabeelden beschikbaar zijn. Ook roepen ze op om contact op te nemen met de politie als je zaterdag iets verdachts of afwijkends hebt gezien. Zo kan het zijn dat de inbrekers ook andere woningen hebben bekeken. De politie komt graag meer te weten over het signalement of een eventuele auto die de inbrekers gebruiken.