Bob uit Hoek alwéér Nederlands Kampioen Mens Erger Je Niet: 'Ik krijg er nooit genoeg van'

Bob Herrebout is voor de tweede keer op rij Nederlands Kampioen Mens Erger Je Niet geworden. Dat is een unicum: de bordspelspeler uit Hoek is de eerste die het kampioenschap twee keer op rij wint. Puur geluk? "Het is geen toeval", stelt Herrebout.
Het kampioenschap werd voor de 43e keer georganiseerd in Emmeloord door Carnavalsvereniging De Droogpieren. Bob versloeg zo'n 250 concurrenten. Hij kreeg een houten wisselpion en 400 euro prijzengeld.
Op zijn eettafel ligt het Mens Erger Je Nietspel al klaar. Gisteren heeft Bob het kampioenschap in Emmeloord gewonnen, maar hij heeft nog lang geen genoeg van zijn favoriete spel. Kijkend naar de pionnen heeft hij zin om weer van start te gaan. Daar is Omroep Zeeland wel voor in.

Tips

We gaan de strijd met hem aan en vragen hem ondertussen om tips: "Je moet de pionnen strategisch op het spel zetten. Ook moet je goed opletten en kijken wat de mensen rondom je doen. Verder is het geluk, want de dobbelsteen doe je niks aan", vertelt hij.
Bob Herrebout Mens erger je niet
Bob Herrebout met zijn trofeeën en favoriete spel © Sem de Vlieger
Iedere dag speelt hij Mens Erger Je Niet in de lunchpauze op zijn werk met collega's: "Ik krijg er nooit genoeg van. We kijken uit naar 12.00 uur, dan gaan we spelen. Het ontspant ons. Het hoort eigenlijk bij m'n leven."

Nu alweer verloren

Het lijkt erop dat Bob z'n eigen tips vandaag in de wind heeft geslagen. Van de drie spelers eindigt hij helemaal onderaan. Moet een keer kunnen volgens Herrebout, maar: "Ik blijf de kampioen natuurlijk."