Grijpskerkse bestuurder drinkt drie keer te veel en moet rijbewijs inleveren

De politie heeft vannacht op de Schroeweg in Middelburg het rijbewijs van een 58-jarige dronken vrouw uit Grijpskerke in beslag genomen. Ze had het driedubbele gedronken van wat is toegestaan. Ook heeft de vrouw een rijverbod opgelegd gekregen.
e vrouw heeft een rijverbod opgelegd gekregen en haar rijbewijs is ingenomen. Vervolgens mocht ze naar huis. Ze zal later een verklaring af moeten leggen.
e vrouw heeft een rijverbod opgelegd gekregen en haar rijbewijs is ingenomen. Vervolgens mocht ze naar huis. Ze zal later een verklaring af moeten leggen. © ANP
De vrouw kreeg rond 03.00 uur vannacht een stopteken van de politie. In eerste instantie leek de vrouw niet te willen stoppen, maar de agenten zijn vervolgens voor haar gaan rijden. Op de Fagotweg kwam de vrouw tot stilstand.
Uit een blaastest bleek dat ze waarschijnlijk te veel gedronken had. Toen de agenten haar uit de auto wilden halen, weigerde de vrouw mee te werken. De politie heeft haar daarom onder dwang uit de auto gehaald en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de vrouw 700 microgram per liter. 220 microgram per liter is de toegestane hoeveelheid als je in de auto stapt.
De vrouw heeft een rijverbod opgelegd gekregen en haar rijbewijs is ingenomen. Vervolgens mocht ze naar huis. Ze zal later een verklaring af moeten leggen.