Goedemorgen! Vogeltelling, koninklijke onderscheiding en klachten over verkeersdrukte

Goedemorgen! Het is dinsdag 24 januari. Vandaag hebben we het over de Nationale Vogeltelling, geniet Catharina van der Slikke uit Middelburg nog na van haar koninklijke onderscheiding en kijken we terug op de raadscommissie van de gemeente Veere, waarin gesproken werd over de verkeersdrukte in Grijpskerke in Aagtekerke.
Benieuwd wat het Zeeuwse nieuws verder nog brengt? Houd dan onze website, de app en onze social mediakanalen in de gaten.
De mus tijdens de tuinvogeltelling in 's Heerenhoek
De mus tijdens de tuinvogeltelling in 's Heerenhoek in 2022 © Astrid Wiessner Hoog
Het is nog wat vroeg in de week, maar als je nog geen plannen hebt voor dit weekend kan je mee doen aan de Nationale Tuinvogeltelling. Een telling waar wordt gekeken hoe het met de vogels gaat in het land. Nu blijven de waarnemingen in Zeeland wat achter omdat er niet genoeg mensen zijn die aan dit soort tellingen mee doen, terwijl je daar volgens de vogelbescherming echt geen volleerd ornitholoog voor hoeft te zijn.
Catharina van der Slikke met koninklijke onderscheiding die ze kreeg van burgemeester Hararld Bergmann.
Catharina van der Slikke met koninklijke onderscheiding die ze kreeg van burgemeester Hararld Bergmann. © Omroep Zeeland
Catharina van der Slikke werd gister in het zonnetje gezet door burgemeester Harald Bergmann van Middelburg. Ze kreeg namelijk de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Nassau opgespeld. De 85-jarige vrouw kreeg deze onderscheiding omdat ze zich al ruim 50 jaar inzet voor de zeldzame rugstreeppad in het Molenwaterpark in Middelburg. En met het speldje was ze meer dan verrast.
Inspreken Grijpskerke Aagtekerke 3
Een volle publieke tribune bij de raadscommissie © Omroep Zeeland
Bijna iedere inspreker kon rekenen op applaus van de afgeladen publiekstribune in de raadszaal van de gemeente Veere. Veertien sprekers maakten gebruik van hun inspreekrecht om hun zegje te doen over de groeiende stroom aan auto's die vanaf de A58 en de N57 door Grijpskerke en Aagtekerke richting de kust rijdt. Voor de inwoners is het niet meer te doen, zeiden ze maandagavond in de raadscommissie Ruimtelijke Ordening. Lees hier meer.

Het weer

De dag begint bewolkt met een temperatuur van 2 graden. Er waait een zwakke tot matige oostenwind. Vanmiddag kan de zon af en toe doorbreken, maar het zal niet heel zonnig worden vandaag. Het wordt maximaal 4 graden vanmiddag. Komende nacht is het wat kouder met minimumtemperaturen rond het vriespunt. Morgen is er af en toe zon en is er weinig wind, morgenavond gaat het vanuit het noordwesten regenen. Morgen wordt het rond de 4 graden.