Joe Buck doet stap terug: 'Mijn hoofd zit te vol'

Sjoerd de Buck uit Oostburg, beter bekend als Joe Buck, stopt tijdelijk met zijn shows en het releasen van nieuwe muziek. Dat schrijft de artiest op Instagram. "Dit betekent niet dat ik stop met muziek maken, maar het zal alleen wel even stil zijn op mijn sociale media totdat ik er weer klaar voor ben om mijn ziel bloot te leggen aan de wereld", schrijft hij.
Joe Buck tijdens de tweede aflevering van Beste Zangers
Joe Buck tijdens de tweede aflevering van Beste Zangers © AvroTros
"Ik dacht dat ik klaar was om een nieuw hoofdstuk met jullie te delen vol nieuwe verhalen, liedjes en shows, maar na gesprekken met mijn team, therapeut en dierbaren, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik er nu nog niet klaar voor ben", zegt de artiest. "Mijn hoofd is nu gewoon te vol en daarom moet ik er eerst aan werken om mentaal weer op een betere plek te komen."

Toch dankbaar

Joe Buck sluit zijn bericht op Instagram af met een dankwoord aan zijn fans. "Ik ben jullie zo ontzettend dankbaar voor alle liefde en steun die ik de afgelopen jaren van jullie heb mogen ontvangen. Ik hoop na deze break weer terug te komen met een boel mooie liedjes en shows en ik zou niets liever willen dan dit met jullie te delen."
De Oostburger scoorde in 2019 een grote hit met het nummer The Way You Take Time. Het lied was geschreven voor een tv-reclame. Met de singles die daarop volgden, kon hij dit succes niet evenaren.
Het grote publiek maakte in 2021 kennis met Joe Buck. De zanger was toen wekelijks te zien in het tv-programma Beste Zangers.