André (76) houdt geen Dry January, maar een niet-moppermaand en jij moet meedoen

Man, wat is het koud! Pfff, wat is het een saaie dag! Pfoe wat heb ik een honger! Deze uitspraken komen jullie vast bekend voor, want wát kunnen we lekker mopperen met z'n allen. Maar de 76-jarige André Pieters uit Terneuzen is dat zat. Daarom is hij begonnen met een niet-moppermaand. "Gewoon omdat we eigenlijk niets te mopperen hebben!"
André (76) houdt geen Dry January, maar een niet-moppermaand en jij moet meedoen
"Ik word 77 jaar en ik heb geen reden om te mopperen. Ik ben gezond en ik probeer alles positief te bekijken dit jaar. Dat is een goed voornemen", vertelt Pieters. Op zijn Facebookpagina houdt de Terneuzenaar iedereen up-to-date over zijn bevindingen van een maand niet mopperen. Ondertussen zit hij op dag acht. "Ik kan soms best een mopperkont zijn, als het bijvoorbeeld gaat over politiek", geeft Pieters toe. "Maar het allermoeilijkst vind ik het als mijn vrouw op mij moppert en ik niet terug kan mopperen."

'Een belofte aan mijzelf'

Toch is juist zij degene die ervoor zorgt dat Pieters bij de les blijft. "Afgelopen zaterdag was er zo'n moment", vertelt hij. "We zaten gezellig met vrienden wat te drinken en uiteindelijk ging het weer over politiek. Ik begin dan bijna te mopperen, maar dan is zij daar die mij erop wijst dat ik dat nou juist niet mag. En terecht ook hè, want ik heb een belofte aan mijzelf gedaan."
Lilian Pieters leest André Pieters de les als hij begint te mopperen
Lilian Pieters leest André Pieters de les als hij begint te mopperen © Omroep Zeeland
Pieters hoopt dat wanneer andere Zeeuwen dit lezen, zij ook meedoen aan de niet-mopperen-maand. "De meesten doen misschien Dry January, dus een maand niet drinken. Maar dit kan ook hè. Gewoon een maand niet mopperen!"
Om dat uiteindelijk vol te houden, geeft Pieters een tip mee: "Ik kondig iedere dag de dag aan op Facebook. Mensen kunnen daar dan onder reageren en mij bijstaan in de niet-moppermaand. Daarnaast wil ik ook mensen helpen. Ik ga daarom in de toekomst, ook na deze maand, gewoon het volgende tegen ze zeggen: niet mopperen hè, het is nergens voor nodig".