Borsele bouwt 510 woningen met Zeeuwse woondeal, maar de vraag is of dat er genoeg zijn

In de gemeente Borsele bouwen ze binnen nu en zeven jaar 510 nieuwe woningen. Deels zijn dat huizen die al gepland zijn maar er komen ook nieuwe locaties bij - zegt wethouder Kees Weststrate. Dat is allemaal te danken aan de Zeeuwse woondeal, waarbij gemeenten, provincie en Rijk afspraken hebben gemaakt over de bouw van in totaal 16.500 woningen in Zeeland.
Bouwrijp maken
Volgens de Zeeuwse woondeal kan Borsele tot 2030 in totaal 510 nieuwe woningen bouwen. © Pixabay
De woondeal is nog niet helemaal definitief, de gemeenteraden moeten zich er nog wel over uitspreken - merkt Weststrate op. "Het is een mooie kans. De bouwplannen die we al hebben en mogelijk nog ontwikkeld worden hebben we ingebracht bij deze deal." Of de 510 woningen voldoende zijn om de woningnood in Borsele op te lossen, kan hij niet zeggen. "Op dit moment ben ik heel blij met dit aantal. We blijven de komende jaren wel de woonbehoefte meten en als blijkt dat er meer nodig zijn dan zetten we ons daar zeker voor in. Het aantal is wat mij betreft niet in beton gegoten."

Kortere procedures

Als het allemaal doorgaat kan Borsele volgens de wethouder lekker aan de slag. "Maar er moet nog wél het nodige gebeuren met onder meer de bestemmingsplannen en ruimtelijk moeten we het één en ander voor elkaar krijgen. Maar ook daar wil de minister ons in helpen als het gaat om het verkorten van procedures."
Dit is een bericht van Streekomroep De Bevelanden.