Goedemorgen! Oplossing wateroverlast Sluiskil, 45 jaar brandweerman en rentree Hoogerland

Goedemorgen! Het is woensdag 25 januari en dit kan je lezen in het Zeeuwse nieuws. In Sluiskil lijkt er een oplossing te zijn voor de jarenlange wateroverlast, na 45 jaar neemt Ron Catsman afscheid als brandweervrijwilliger en Johnny Hoogerland stapt weer op de racefiets.
Sluiskilbrug
Sluiskilbrug over het Kanaal van Gent naar Terneuzen © Chris Verkaart
Een drainage om de wateroverlast, schimmel en stank in Sluiskil op te lossen. Dat is de meest effectieve manier om de jarenlange problemen op te lossen concludeert burgemeester Erik van Merrienboer tijdens een bijeenkomst voor bewoners. "Sluiskil is een soort badkuip waar het water niet zomaar meer uit weg kan, dat moet beter."
Dinsdagavond werd brandweerman Ron Catsman verrast door burgemeester Harald Bergmann met een oorkonde. "Ik had dit echt niet zien aankomen", vertelt brandweerman Ron Catsman met een glimlach op zijn gezicht. De brandweerman was 45 jaar vrijwilliger en verdiende daarom een feestje.
Ron Catsman 45 jaar brandweervrijwilliger
Uit handen van de burgemeester kreeg Ron Catsman en speldje voor zijn verdienste de afgelopen 45 jaar © Brandweer Torenweg
Johnny Hoogerland uit Yerseke maakt eind deze week zijn rentree als wielrenner. Hij doet mee aan de Sharjah Tour in de Verenigde Arabische Emiraten. De voormalig Nederlands kampioen haalt voor één keer zijn fiets uit de wilgen en rijdt namens het Shabab Al Ahli Cycling Team. "Ik zie het als een leuke uitdaging."
Johnny Hoogerland aan het trainen in Dubai
Johnny Hoogerland aan het trainen in Dubai © Shabab Al Ahli Cycling Team
Vandaag brengt Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, een bezoek aan Zeeland. De Jonge zal in Renesse naar het Transferium gaan en later op de dag gaat hij naar Burgh-Haamstede.
Een vos in het bos van Oranjezon
Een vos in het bos van Oranjezon © Hans Huvers

Weer

Het is vanochtend nevelig en koud: de temperatuur ligt rond het vriespunt en er is nauwelijks wind. Het blijft vandaag rustig weer, maar de zon zullen we niet zien. In de loop van de avond gaat het regenen. Het wordt 3 graden.