Hansweertse Boys moet zich noodgedwongen terugtrekken uit competitie

Voetbalclub Hansweertse Boys trekt zich met onmiddellijke ingang terug uit de competitie. De club kan geen elftal meer op de been brengen omdat een aantal spelers is gestopt. "Dit is heel erg spijtig", zegt voorzitter Humphrey Lourens.
Krabbendijke-Hansweertse-Boys
Beeld uit het duel tussen Krabbendijke en Hansweertse Boys (oranje shirts) © Jonique van Koeveringe
Afgelopen zomer stond de club al op het punt om de stekker eruit te trekken. "Maar toen kwam er een enthousiaste groep met spelers uit Goes en wilden we het toch nog een keer proberen", zegt Lourens. In het begin ging dat volgens de voorzitter goed, maar toen er meer verloren dan gewonnen werd, was het snel over met de pret. "Soms stonden we maar met vijf man op het trainingsveld en dan had niemand zich afgemeld."

Laatste wedstrijd: 0-9 verlies

Daarna ging het bergafwaarts. De laatste twee wedstrijden werden afgelast. Op 3 december 2022 werd door Hansweertse Boys de laatste wedstrijd in de 4e klasse A gespeeld. Toen werd met 0-9 verloren van Apollo'69.
"Maar we moesten wat afgelopen zomer", verzucht Lourens. "Een dorp als Hansweert moet een team hebben in de standaardcompetitie." Dat is nu voorbij. "Volgend jaar gaan we spelen in de reserveklasse met jongens uit het dorp en de omgeving. Een vriendenteam en vanuit daar gaan we dan kijken of we ooit weer terug kunnen keren", besluit Lourens.
Hansweertse Boys speelde dit seizoen tien wedstrijden in de 4e klasse A. Negen keer werd er verloren en slechts één keer was er winst (0-5 tegen Jong Ambon). Voor de andere clubs in de competitie heeft het als gevolg dat alle wedstrijden die ze tegen Hansweertse Boys hebben gespeeld komen te vervallen. Daarnaast gaat er om twee in plaats van drie periodes worden gespeeld. De 1e periodewinnaar komt uit wedstrijd 1 tot en met 13 en de 2e periodewinnaar uit wedstrijd 14 tot en met 26. De derde periode is voor de eerstvolgende op de ranglijst die nog geen periode heeft gewonnen.