Dit weekend geen treinen ter voorbereiding op dagenlange werkzaamheden aan spoor

Vanwege werkzaamheden tussen Roosendaal en Vlissingen rijden er vandaag en dit weekend geen treinen in Zeeland. De NS heeft daarom stopbussen ingezet. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 minuten. Het gaat om voorbereidende werkzaamheden voor een groot project begin juni.
Geen treinen Arnemuiden
Het station van Arnemuiden © Omroep Zeeland
Begin juni worden 22 wissels tussen Vlissingen en Roosendaal weggehaald of vervangen en wordt op verschillende plekken de lay-out van het spoor aangepakt. ProRail wil namelijk minder wissels. "Wissels brengen meer onderhoud met zich mee", laat een woordvoerder weten. "En een recht spoor is veiliger." Van de 22 wissels komen er maar drie terug.
De werkzaamheden in juni nemen negen dagen in beslag. In die periode rijden er vijf dagen geen treinen tussen Vlissingen en Goes.

Komend weekend: bovenleiding en drainage

Komend weekend worden alvast voorbereidende werkzaamheden gedaan. "Als je de sporen gaat veranderen, moeten er ook dingen aan de bovenleiding veranderen", zegt de woordvoerder. "Als het spoor recht loopt, moet de bovenleiding ook recht lopen." Daarnaast wordt er komend weekend ook een drainage bij Middelburg aangelegd.
Maandagochtend rijden de treinen weer.