Twee gewonden bij steekpartij in café Bellamypark Vlissingen

In Vlissingen zijn vannacht twee gewonden gevallen bij een steekpartij. Rond half drie kreeg de politie een melding van de steekpartij aan het Bellamypark.
Steekpartij Vlissingen
Verschillende hulpdiensten kwamen ter plaatse © HV Zeeland
De slachtoffers zijn een 28-jarige man uit Oost-Souburg en een 28-jarige man uit Vlissingen. ze werden in een café gestoken. Een beveiliger heeft de vermoedelijke dader, een 31-jarige man uit Vlissingen overmeesterd. Hij is aangehouden door de politie.

Behoorlijk gewond

Politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage zegt dat de aanleiding voor de steekpartij in het café niet duidelijk is. "De slachtoffers waren behoorlijk gewond. Een bezoeker met een medische achtergrond heeft samen met agenten eerste hulp geboden, anders had het slechter kunnen aflopen."
De politie is na het steekincident direct een onderzoek begonnen. Uytdehage:"We hebben redelijk wat getuigen gesproken, maar we zouden meer mensen die aanwezig waren willen spreken." De kleding van de verdachte is in beslag genomen en hij wordt vandaag gehoord.
De politiewoordvoerder zegt dat er zorgen zijn over de steekincidenten. In Zeeland was het afgelopen periode raak in onder meer Middelburg, Goes en Vlissingen. In Middelburg is een messenverbod ingevoerd.
"Zodra iemand een steekwapen op zak heeft blijkt uit onderzoek dat de kans op ernstig geweld toeneemt. Het is schijnveiligheid", aldus de politiewoordvoerder.