Goedemorgen! Thema Rescue bekend, hommeles bij voetbalclub Hoek en het sluisdeurenmysterie

Goedemorgen! Wrijf de slapers uit je ogen, drink een goede bak koffie en laat je bijpraten met het laatste Zeeuwse nieuws. Dan heb je gelijk wat gesprekstof voor bij koffiezetapparaat op je werk. Dit is het nieuws van maandag 30 januari.
Rescue Vlissingen
Rescue Zeeland maakt vandaag het programma bekend © Anne-Marie van Ierse
Rescue brengt vandaag het thema van dit jaar naar buiten. Het hulpverlenersevenement in Vlissingen kon vorig jaar niet doorgaan omdat de vergunningen niet in orde waren. Dit jaar wordt het anders aangepakt, zo zijn er flinke stappen gemaakt met de gemeente op het gebied van veiligheid. Een extern bureau heeft de vergunningsaanvraag op zich genomen. Wat het programma wordt van 2023 is nog niet bekend.
Sluisdeur Nieuwe Sluis
De sluisdeur is inmiddels in Terneuzen aangekomen © Nieuwe Sluis Terneuzen
Komt-ie nou wel óf niet? Dat was de vraag afgelopen weekend. De eerste deur voor de Nieuwe Sluis in Terneuzen zou afgelopen zaterdag over het kanaal worden vervoerd, maar vanwege de voorspelde, harde wind werd dit uitgesteld. 's Avonds kwam het bericht dat de deur alsnog de volgende dag richting Terneuzen zou gaan en dat is gebeurd. Maar het spectaculaire kantelmoment bleef uit. Dat volgt deze week nog.
Voetbal Pieter Ongena Hoek
Pieter Ongena stapt op na opnieuw teleurstellende resultaten bij voetbalclub Hoek © Orange Pictures
Opnieuw hommeles bij voetbalclub Hoek. Daar is trainer Pieter Ongena per direct opgestapt. Afgelopen zaterdag werd de club verslagen door koploper GVVV met 7-4.
Schotse hooglanders op de dijk
Schotse hooglanders op de dijk © Piet Grim, `s-Heerenhoek

Het weer

In het binnenland valt vanochtend eerst nog een kleine bui, maar vanuit het westen komen er opklaringen. Verder is het vandaag droog en vanmiddag breekt de zon ook door. Het kan vandaag ook stevig waaien met windkracht 4 tot 6. Het wordt vandaag ongeveer 8 graden.