Uitslagen amateurvoetbal zondag 29 januari

In de 3e klasse waren er vandaag twee wedstrijden waarvan het restant nog moest worden afgewerkt. Daarin werd niet gescoord en een klasse lager was dat halverwege ook op bijna alle velden het geval, maar in de tweede helft leefde vooral de topper Sluis-Breskens helemaal op.
uitslagen voetbal
Afbeelding ter illustratie © Omroep Zeeland

3e klasse A

In deze klasse stonden slechts twee restanten van wedstrijden op het programma, die een totaal van achttien minuten besloegen. Clinge moest het nog tien minuten opnemen tegen Zundert na een foutieve extra wissel van de Brabanders eerder dit seizoen. In die tien minuten gingen de Zeeuws-Vlamingen vol in de aanval en kwam zelfs de doelman nog mee naar voren, maar het bleef 0-1.
Terneuzen en HVV'24 moesten nog acht minuten volmaken. Ook hier lag een wisselfout aan ten grondslag, waardoor de Hulstenaren de 1-3 voorsprong nog moesten verdedigen. Dat lukte zonder incident, waardoor de ploeg uit Hulst de thuisploeg nu op twee punten nadert. Clinge blijft hekkensluiter.

4e klasse A

Bij Sluis-Breskens stond de koppositie op het spel. Koploper Breskens nam de leiding via Jesse Lauret, maar nog geen twee minuten later maakte Michael Boudra al gelijk namens de thuisploeg. Vlak daarna moesten beide ploegen met tien man verder na rode kaarten aan weerszijden. Met tien tegen tien bleek Sluis de betere ploeg. Goals van Lodewijk van Keeken en een vrije trap van Lucas Willems leverden Sluis drie punten en de koppositie op.
Ook bij Groede-Oostburg bracht een vrije trap de beslissing. Met nog tien minuten te gaan schoot Ciske Menu het enige doelpunt van de wedstrijd (bekijk hieronder de video) binnen vanaf de rand van het strafschopgebied.
RIA Westdorpe blijft in het spoor van Sluis en Breskens. De nummer drie van de stand won met 2-0 van hekkensluiter Graauw door goals van Abdel Chidmi en Tolunay Sahin, waardoor het gat met de koploper zes punten bedraagt. RIA heeft wel nog een wedstrijd tegoed.