Vrouw ontsnapt aan ontvoering, verdachte crasht op A58 bij politieachtervolging

Een vrouw is maandagavond ontsnapt aan een ontvoering. Een 19-jarige man uit 's-Gravenpolder wordt ervan verdacht dat hij de vrouw van haar fiets trok op een onverlicht stuk weg. Doordat het slachtoffer zich hevig verzette, kon ze ontsnappen.
Vrouw ontsnapt aan ontvoering, verdachte crasht op A58 bij politieachtervolging
Vrouw ontsnapt aan ontvoering, verdachte crasht op A58 bij politieachtervolging © Marc van Haag
Volgens de politie fietste de vrouw om 19.30 uur in de Vierwegen in Kapelle. Daar zag ze de man naast zijn auto staan. De man liep naar haar toe en trok haar van haar fiets. Door zich hevig te verzetten, ontsnapte ze aan haar belager en waarschuwde ze de politie. Het slachtoffer had het type auto en een deel van het kenteken onthouden.
Even later zagen agenten in de buurt van de melding de auto aan de kant van de weg staan. Nadat de agenten waren uitgestapt om de bestuurder aan te spreken, ging die er als een haas vandoor. Met hoge snelheid reed hij over de A58, net na de Vlaketunnel crashte de auto op de afrit naar Kruiningen.
De man kroop zelf uit zijn auto en werd toen aangehouden. "Omdat de agenten in zijn auto aanwijzingen zagen liggen voor betrokkenheid bij de melding over vrijheidsberoving is de jongeman aangehouden en overgebracht naar een politiecel', aldus de politie.