Alta Luna, Rosann en XENO naar Popaanzee Academy

De band Alta Luna, zangeres Rosann Kerckhaert en metalband Xeno zijn de deelnemers van het nieuwe seizoen Popaanzee Academy. Het coachingstraject biedt begeleiding aan muzikanten die een nieuwe stap in hun ontwikkeling willen zetten. De acts zijn geselecteerd door programmeurs van Zeeuwse poppodia.
Deelnemers Popaanzee ACADEMY 2023
Alta Luna, Rosann en Xeno © Margo Nije / Ben Willemsen / We Do
De deelnemers van Popaanzee ACADEMY maken een bandplan en krijgen een coach toegewezen. Door middel van masterclasses wordt hun kennis bijgespijkerd van allerlei facetten van de muziekindustrie. Ze mogen ook optreden op één van de grote festivals in Zeeland. Het traject wordt afgesloten met een avond op één van de Zeeuwse professionele poppodia.

Alta Luna

Alta Luna uit Oost-Souburg bestaat sinds kort uit vijf muzikanten. Het begon met zanger Jeremy Lahr en twee oud-leden van Steady New Sounds (later: Echosonic), Mark Blom en Loek van der Linde. Daarna zijn gitarist Mickey van der Poel en toetsenist Jonathan Poelman erbij gekomen. Alta Luna is een indierockband, die van plan is de komende tijd regelmatig nieuw werk uit te brengen.

Rosann

Zangeres Rosann Kerckhaert komt uit Groede. Ze is bekend van haar deelname aan tv-programma The Voice van Vlaanderen, waarin ze de halve finale bereikte. Voor dat avontuur nam ze even een tussenjaar van haar studie geneeskunde in Rotterdam. In 2021 vertegenwoordigde ze de provincie Zeeland in het landelijke coachingstraject van Popsport.

Xeno

Metal/grunchband Xeno bracht eind vorig jaar het album Reconstruction uit. Daarop staan enkele herschreven versies van nummers van het debuutalbum Pillars. De muziek is geïnspireerd door acts als Lamb of God, Xerath, Meshuggah en Textures. Daniel: "Het is een cultuur binnen de metal om jezelf 'progressive' te noemen, maar niemand weet eigenlijk wat dat is. We doen gewoon wat we leuk vinden. We gebruiken invloeden van klassieke muziek tot black metal. Alle vijf bandleden zijn betrokken bij het schrijfproces, dus krijg je vanzelf een uniek gekruid geluid."