Heeft een ongelukkige duw in een apotheek geleid tot de dood van een oudere man?
De 39-jarige Goesenaar zat er gebroken bij in de rechtszaal. Onbedoeld zorgde hij er op 20 november 2020 voor dat een 74-jarige man in de wachtruimte van een apotheek in Goes viel en zijn heup brak. Twee dagen later overleed de man. Het slachtoffer zou de 7-jarige zoon van de verdachte twee klappen hebben gegeven.

Het is 20 november 2020, coronatijd en de wachtruimte van de apotheek Goes zit redelijk vol. De 39-jarige verdachte is aan het wachten op medicijnen voor zijn zoontje. Dat 7-jarige jongetje huppelt en zwaait met zijn armen.
Het 74-jarige slachtoffer komt de wachtruimte binnen en gaat op zoek naar een zitplaats. Het jongetje loopt nog druk rond, maakt schopbewegingen en zwaait met zijn armen. Hij botst daarbij tegen de oudere man aan.
klappen gegeven
De verdachte vertelt op de zitting dat de oudere man met links en rechts een klap geeft aan zijn zoon. Die gilt dat hij is geslagen. Daarop stuift de verdachte op de man af met gestrekte armen. "Niemand slaat mijn kind", roept hij. De verdachte is bang dat de oudere man zijn zoon nog een keer wil slaan.
Er zijn verschillende versies van het verhaal over wat er daarna gebeurt. De verdachte zegt dat hij de oudere man vastpakte en zijn evenwicht verloor, waardoor ze allebei op de grond vielen. Volgens verschillende getuigenverklaringen zou de verdachte hebben geduwd en viel het slachtoffer daardoor, maar viel de verdachte zelf niet.
Heup gebroken
De 74-jarige man breekt door de val zijn linkerheup. De man heeft een broze gezondheid door hoge bloeddruk en diabetes. Hij wordt opgenomen in het ziekenhuis en moet twee dagen later geopereerd worden. Na de operatie treden er complicaties op. De 74-jarige man overlijdt door vocht achter de longen en hartfalen.
Volgens de officier van justitie had de verdachte zijn zoontje beter in de hand moeten houden. Door het 74-jarige slachtoffer omver te duwen heeft hij, weliswaar onbedoeld, toch ervoor gezorgd dat de man uiteindelijk is overleden.
Taakstraf
Een gevangenisstraf vond de officier niet op zijn plaats. Hij eiste 120 uur werkstraf of 60 dagen hechtenis. De advocaat vond dat zijn cliënt moest worden vrijgesproken. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.