Nieuwe single PEER maakt gevoelens los: 'We zorgen er in de eerste plaats voor dat wíj het vet vinden'

De Walcherse band PEER laat opnieuw van zich horen na de grote 'coronabreak'. In de herfst verscheen Thinking About You, nu is er wéer een single, Electrified. Dat is nummer twee uit een reeks van drie die PEER uitbrengt in de aanloop naar een EP-release. De bandleden zijn benieuwd naar de reacties. Ze nemen die mee bij de keuze van de derde single, zegt zanger/gitarist Gijs Teuwsen.
Voor PEER blijft het bijzonder als een single wordt uitgebracht. Gijs: "Ja, dan gaat het van een idee, van een gevoel, naar kijk hier is-tie! Vandaag ga ik iedereen 'vol spammen', vrienden, familie en alle plekken waar we ooit hebben gespeeld om iedereen op de promotietrein mee te krijgen. En je probeert meningen te verzamelen, wat mensen ervan vinden. Maar wij staan er in ieder geval honderd procent achter."

Het proces van kiezen

Met de reacties wordt zeker wat gedaan. Gijs: "Wij zijn in het proces van het kiezen van de derde single. Stel nou dat mensen deze niet zo vet vinden, en de vorige single Thinking About You wel, dan moeten we kijken of de derde single daar meer bij past, of andersom. Natuurlijk zonder ons zelf te verliezen."
De volgorde is voor ons niet mega belangrijk. Het is vooral belangrijk dat mensen onze muziek horen.
Gijs Teuwsen - zanger PEER
Het laten horen van het eigen geluid gaat bij PEER wel boven het pleasen van het publiek. Gijs: "In de constructie in m'n hoofd willen we allebei doen. We gaan de nummers sowieso uitbrengen. We zorgen er in de eerste plaats voor dat wíj het vet vinden. De volgorde is voor ons niet mega belangrijk. Het is vooral belangrijk dat mensen onze muziek horen."

'Stom rijmpje'

Electrified gaat over de vriendin van Gijs, Bella: "Toen zij en ik elkaar leerden kennen kwamen we allebei uit een vrij lange relatie. We kenden elkaar al als vrienden en opeens was daar dat liefdesgevoel. Na de tweede date had ik in een notitieboekje geschreven You make Me Feel More Than Ever Before. Dat vond ik een stom rijmpje, maar toen we deze muziek componeerden (drummer Renzo heeft deze rif bedacht) riep dat een gevoel op, dat gevoel van 'ik voel nu meer dan ooit tevoren'."
Zanger/gitarist Gijs Teuwsen vertelt welk gevoel Electrified bij hem oproept
PEER 2022
PEER © geluccig