Slip of the tongue bij installatie burgemeester: 'Ik wens jou enorm veel seks!'

Er waren veel warme woorden voor de nieuwe burgemeester Frederiek Schouwenaar van de gemeente Veere gisteravond bij haar installatie, maar de speech van Peter Meijs van PvdA/GroenLinks Veere bleef vooral hangen. Om de paar zinnen Italiaans die hij sprak (Schouwenaar spreekt die taal vloeiend), maar vooral om zijn afsluiting: "Ik wens jou enorm veel seks!"
Slip of the tongue bij installatie burgmeester: 'Ik wens jou enorm veel seks!'
Het was uiteraard een slip of the tongue van Meijs, die Schouwenaar enorm veel succes wilde wensen. Maar wel eentje waarbij je direct in de lach schiet als je het hoort. Even voor die uitspraak had Meijs de lachers in de zaal al op zijn hand door Schouwenaar, met de nodige moeite, in het Italiaans toe te spreken.
Frederiek Schouwenaar bij de installatie
Frederiek Schouwenaar bij de installatie © Omroep Zeeland
Schouwenaar (42) is in Veere de opvolger van Rob van der Zwaag, die na zeventien jaar afscheid heeft genomen. De nieuwe burgemeester beloofde de inwoners om politiek neutraal, maar wel met grote betrokkenheid haar functie te zullen uitoefenen. In een afscheidsinterview raadde Van der Zwaag zijn opvolger aan 'om vooral zichzelf te blijven'. Schouwenaar (VVD): "Dat gaat me zeker lukken door mezelf niet al te serieus te nemen, maar de rol die ik vervul wel. Daarnaast heb ik drie kinderen thuis, die me vooral vertellen wat ik niet goed doe."