Werknemers van havenbedrijf Verbrugge akkoord met nieuwe cao

Werknemers van havenbedrijf Verbrugge Terminals gaan akkoord met de nieuwe cao. Vanmiddag werden de stemmen geteld: 245 stemden voor en 42 tegen. Een grote meerderheid is dus tevreden met de nieuwe arbeidsovereenkomst. Hierin staat dat de werknemers van het bedrijf die onder de cao vallen een loonsverhoging krijgen van 11,8 procent.
Verbrugge Terminals in Terneuzen
Verbrugge Terminals in Terneuzen © ANP
De vakbondsleden hebben de afgelopen weken gestemd of ze het eens zijn met de cao of niet. "In totaal waren er van de FNV en CNV 353 werknemers die mochten stemmen. Zij kregen een stembiljet thuis gestuurd en hadden twee weken de tijd om het in te vullen. Volgens vakbondsbestuurder John Klein van de FNV hebben 287 leden van dit stemrecht gebruik gemaakt.

Opluchting

Klijn is opgelucht over de uitslag en met hem vele anderen. "Het zou vervelend zijn als 49 procent tegen zou zijn. Dan heb je wel een cao, maar alsnog een groot deel ontevreden werknemers. Als een meerderheid tegen had gestemd, dan moesten we opnieuw actie gaan voeren en dat vindt niemand leuk. Vandaar dat ik dik tevreden ben."
In totaal werken er 450 mensen bij het havenbedrijf, van wie 370 onder de cao vallen. Die 370 medewerkers krijgen vanaf januari een loonsverhoging van 11,8 procent. De verhoging wordt met het salaris van februari verrekend en met terugwerkende kracht betaald.