Recordaantal bezoekers bij open dag van het Watersnoodmuseum
De auto's waren tot misschien wel een kilometer van de ingang van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk geparkeerd. Het was uitzonderlijk druk tijdens de open dag, die elk jaar in het weekend na de herdenking is. Die herdenking kreeg dit jaar veel media-aandacht. Bezoekers konden onder meer in fotoboeken kijken. Zoals een man die zocht naar een foto van het huis van zijn ouders in Kruiningen. "Kijk dit is het fotootje, de voorgevel is eruit en daar staat mijn vader. Hij en mijn moeder hadden toen acht kinderen, ze hebben het allemaal overleefd. Ik ben van 1957 dus ken alleen de verhalen."

Volgens het Watersnoodmuseum hebben 3.163 mensen het museum bezocht, wat het de drukst bezochte open dag ooit maakt. Zowel in het museum, in het naastgelegen Vijfde Caisson en in twee grote tenten was een uitgebreid activiteitenprogramma. Van lezingen en workshops, tot livemuziek en toneelvoorstellingen, zoals in caisson 3.
Een bezoeker uit Zuid-Holland is voor het eerst in het museum. "Ik vind het erg interessant om dit allemaal te zien. Ik woon zelf ook aan de kust en heb er veel over gelezen, maar het komt wel binnen als je het in het echt ziet."

In caisson 2 staat een vrouw voor een vitrine met allerlei kleine voorwerpen die zijn gevonden na de de Ramp. "Ik ben erg onder de indruk van dit verhaal van het meisje dat werd gevonden met een bijbeltje in haar hand. Ik heb zelf de ramp ook meegemaakt, ik was zeven en woonde in Zierikzee, dat emotioneert mij wel."
Herinneringen in Delfts Blauw
In caisson 3 is een speciale tentoonstelling geopend met Delfts blauwe borden. Die herdenkingsborden werden na 1953 gemaakt door plateelbakkerijen in Nederland om stil te staan bij de Watersnoodramp. Ze beelden verschillende taferelen van de ramp uit zoals getroffen dorpen en polders, maar ook de afsluiting van het laatste dijkgat bij Ouwerkerk. Die sluiting werd uitgevoerd met de vier caissons waarin nu het Watersnoodmuseum is gehuisvest.