Hoek toont veerkracht en wint doelpuntrijk duel nu wel, weer hattrick Schalkwijk

Na drie nederlagen op rij heeft Hoek weer eens gewonnen in de Derde Divisie. Makkelijk ging dat niet, want in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Excelsior'31 stond Hoek na 24 minuten met 2-0 achter. Maar de ploeg van interim-trainer Quincy Rombaut toonde veerkracht in Rijssen en boekte zo een hele belangrijke overwinning: 3-5. Na de doelpuntrijke nederlagen van de afgelopen weken (5-4 tegen Barendrecht en 4-7 tegen GVVV) trekt Hoek nu dus wel aan het langste eind.
Hoek kwam dramatisch uit de startblokken in Rijssen, want ondanks een kans voor Steve Schalkwijk stond Hoek na vijf minuten al achter. Simon Seppenwoolde zorgde voor 1-0 voor Excelsior'31 nadat Roycel James een voorzet verkeerd had ingeschat. De hekkensluiter uit Rijssen ging door en was in het eerste kwart van de wedstrijd ook beter dan Hoek. Dat resulteerde na 24 minuten spelen in de 2-0. Doelman Finn Murre tackelde een speler en de penalty die daarvoor gegeven werd, schoot Seppenwoolde binnen.

Snelle aansluiting

Zo leek Hoek op weg naar opnieuw een hele zware middag, maar een snelle aansluitingstreffer van Schalkwijk (hij was terug in de basis na zijn hattrick van vorige week als invaller) gaf Hoek hoop op toch nog een goed resultaat. De spits rondde een voorzet van Mathieu De Smet af.
Quincy-Rombaut-Hoek
Interim-trainer Quincy Rombaut zag zijn ploeg winnen © Orange Pictures
Dat Hoek energie kreeg van die aansluitingstreffer bleek direct na rust, want binnen tien minuten werd de 2-1 achterstand omgebogen in een 2-3 voorsprong. Eerst werd Sylvio Hage neergelegd in het strafschopgebied en scoorde Schalkwijk 2-2 en niet veel later zorgde Roycel James op wonderschone wijze voor de eerste voorsprong van Hoek. Toen aanvoerder Impens zich een kwartier voor tijd door de verdediging worstelde en onder de keeper door de 2-4 scoorde leek het duel beslist, maar het zou het Hoek van na de winterstop niet zijn als er niet ook nog een spectaculaire slotfase zou volgen.
voetbal schalkwijk
Steve Schalkwijk (tweede van rechts) viert een van zijn drie treffers tegen Excelsior'31 © Orange Pictures

Hattricks

Twee spelers wisten namelijk nog een hattrick te voltooien. Eerst zorgde Seppenwoolde voor 3-4 door zijn tweede strafschop van de middag achter Finn Murre te schieten. Excelsior'31 maakte zich op voor een slotoffensief, maar Schalkwijk besliste het duel. Hij onderschepte een te zachte ingooi richting de keeper en kon zo de 3-5 over de lijn dribbelen.

Hoek pakte drie hele belangrijke punten om weg te kunnen blijven uit de onderste regionen in de Derde Divisie.