Drijvend sanitairgebouw jachthaven Breskens gezonken

In de jachthaven van Breskens is een drijvend toiletgebouw gezonken. Dat meldt Veiligheidsregio Zeeland. Het gaat om een sanitairgebouw met toiletten en douches, dat op een ponton ligt.
sanitair toilet douche gebouw jachthaven breskens
Het sanitairgebouw is aan het zinken © HV Zeeland
Het sanitairgebouw is ongeveer tien bij vijftien meter en lag aan de steiger in de jachthaven, op een drijvend ponton. Iets na 09.00 uur vanochtend werd de brandweer opgeroepen om naar de jachthaven in Breskens te komen. Eenheden van de brandweer Breskens en Oostburg kwamen ter plaatse met onder meer een hoogwerker, blusvoertuigen en een hulpverleningsvoertuig. Dankzij de hoogwerker konden de brandweermannen veilig op het dak van het gebouw komen.

Op de bodem

De brandweer heeft geprobeerd om het gebouw drijvende te houden door het water uit het gebouw te pompen via dakramen. Rond 10.20 uur meldde de VRZ dat het gebouw op de bodem lag. Even later is de brandweer gestopt met pompen. Dat had geen effect meer, omdat er op veel plaatsen water bleef binnenstromen.
Sanitairgebouw in jachthaven Breskens zinkt naar de bodem
Er is een kleine hoeveelheid rioolwater in de haven terechtgekomen. Rijkswaterstaat en de gemeente Sluis houden de situatie in de gaten.
Het toiletgebouw is in de wintermaanden gesloten. De VRZ meldt dat er geen gewonden zijn. Over de oorzaak is nog niets bekend.