ChristenUnie Middelburg verbaasd over 'dance event' in Oostkerk

De ChristenUnie (CU) in de Middelburgse gemeenteraad is verbaasd dat in de Oostkerk op 1 april een 'dance event' wordt georganiseerd. De partij vraagt aan het college van B&W of zo'n evenement wel in de kerk past. Het dagelijks gemeentebestuur besloot in november de stichting de Oostkerk voor 2023 een subsidie van 80.000 euro te verlenen, nadat er 3.000 handtekeningen waren opgehaald voor het behoud van de culturele functie van de kerk. Eerder in 2022 kreeg de stichting al 40.000 euro om een financieel tekort af te wenden.
Concert Oostkerk
De Oostkerk in Middelburg © Omroep Zeeland
De CU wil ook weten welke afspraken er zijn gemaakt tussen Stichting de Oostkerk, poppodium De Spot en de Zeeuwse Concertzaal. "Onze fractie krijgt de indruk dat er enige concurrentie ontstaat."

'Meer doen voor subsidie'

Verder is de partij teleurgesteld dat de mogelijkheden om de kerk te bezichtigen zijn beperkt. De raadsfractie vraagt zich af of dit past in het beleid van de eigenaar van de kerk, stichting Monumentenbezit, die 'erfgoed tot leven wil brengen door monumenten open te stellen'. De CU vindt dat de Stichting de Oostkerk voor het subsidiebedrag ('geld van alle Middelburgers') meer moet doen dan zij tot nu doet.
Dit is een bericht van WFM96.