Nationale Actiedag voor Turkije en Syrië: ook Zeeuwen schieten te hulp

Publieke en commerciële omroepen houden vandaag een Nationale Actiedag om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Ook Omroep Zeeland radio staat vandaag in het teken van de actiedag.
Voorbereidingen voor de landelijke actie van Giro 555
Voorbereidingen voor de landelijke actie van Giro 555 © ANP
Omroep Zeeland doorkruist op deze landelijke actiedag voor Giro555 de provincie om met de hulptroepen te spreken. In onze programma's Zeeland wordt wakker, Goedemorgen Zeeland en Zeeland komt thuis besteden we aandacht aan de acties. Volg ons de hele dag op radio en online. Meeluisteren kan ook hieronder.
Op verschillende scholen worden deze week sponsorlopen gehouden, op andere scholen proberen de leerlingen zoveel mogelijk snoepzakjes, valentijnskaartjes en zelfgebakken cupcakes te verkopen.
Zeeuwen met familie in de getroffen gebieden zamelden afgelopen week vele dekens, winterkleren, toiletartikelen, medicijnen, babymelk en luiers in. Garages en loodsen worden her en der opengezet voor alle gulle gevers die met kledingzakken of dozen vol goederen langskomen.
We gaan onder meer naar buurthuis De Pit in Goes, volgen de veiling van het wedstrijdshirt van oud-Feyenoordspeler Jordy Clasie en gaan naar een ontmoetingsmiddag in Hulst voor inwoners met een Turkse of Syrische achtergrond of met familieleden en vrienden in de getroffen gebieden.
In IJzendijke proeven we de zelfgemaakte baklava van een supermarktmedewerkster. En met een van de Zeeuwen die in actie kwam, blikken we terug op zijn succesvolle inzameling van bergen kleding en andere spullen in Breskens. De hulpgoederen zijn al onderweg naar Turkije.