Flexflitspaal reist voor het eerst naar Zeeland: hier moet je vanaf nu opletten

De flexflitser reist rond door Nederland en doet nu voor het eerst Zeeland aan. De flitspaal verblijft telkens twee maanden aan de rand van een weg waar vaak te hard gereden wordt. Vervolgens flitst hij verder naar een volgende drukke weg. Op dit moment is de Oude Rijksweg in Krabbendijke aan de beurt.
Wendy de Koning bij de flexflitspaal
Persofficier Wendy de Koning bij de flexflitspaal © Omroep Zeeland
"Het is eigenlijk een normale flitspaal, maar hij is verplaatsbaar", legt persofficier van het Openbaar Ministerie Wendy de Koning uit. De flitspaal werkt op zonne-energie: "Er zitten zonnepanelen op. Hij wekt dus zelf energie op. De paal is zelfredzaam en hartstikke sterk. Hij kan zware windstoten aan en is ook nog eens hufterproof."

Nodig in Krabbendijke

Er is gekozen voor de Oude Rijksweg in Krabbendijke, omdat daar vaak te hard wordt gereden. Er geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Hij blijft twee maanden in Krabbendijke staan en reist daarna verder naar Kapellebrug.
Flexflitspaal Krabbendijke
De eerste flexflitspaal van Zeeland staat in Krabbendijke © Omroep Zeeland
Het kan ook zijn dat de paal later in het jaar terugkomt naar Krabbendijke: "We gaan hem eerst twee maanden hier neerzetten. Dan kijken we of het verkeersgedrag hier is aangepast. Zo niet, dan plaatsen we hem weer terug en gaan we verder met controleren en handhaven."

'Niemand mag meer te hard rijden'

Deze flitspaal is niet de enige in Nederland. "We hebben er nu twaalf en willen dat later verder uitbreiden." Doel is om ervoor te zorgen dat te hard rijden definitief verleden tijd is: "Als niemand meer te hard rijdt, is wat ons betreft de missie geslaagd."