Champagne Charlie stopt en krijgt een plek in Hall of Fame

De Zeeuwse roots- en bluesband Champagne Charlie wordt opgenomen in de Hall of Fame van de Dutch Blues Foundation. Dat is een historisch archief van namen die belangrijk zijn geweest voor de blues in Nederland. Champagne Charlie schaart zich hiermee in een illuster rijtje met onder meer Oscar Benton, Harry Muskee, Eelco Gelling, Flavium en Hans Theesink. De uitreiking van de bijbehorende award vindt plaats op het allerlaatste optreden van de band, op 19 maart in De Spot in Middelburg.
Oprichter Sjef Hermans maakte al sinds 1977 muziek met zijn neef Theo de Koning als Delta Blue Boys. In 1988 ontstond Champagne Charlie met Geert de Heer, René Verhage en Peter Lenselink (drums). Later voegden mondharmonicaspeler Gait Klein Kromhof en bassist Peter Bout zich bij de groep.

Veelzijdig

De band bouwde een veelzijdig repertoire op van traditionals en eigen composities in diverse stijlen van folk en country tot jazz en gospel.
Champagne Charlie maakte diverse cd's met Engelstalige blues- en rootsmuziek (b.v. Round 'n' Round, Waitin' on Roosevelt en Hobo Signs and Railroad Lines), maar ook met Nederlandstalige liedjes, zoals Volle Maan en Laatste Afvaart (2002) over de verdwenen veerdiensten over de Westerschelde. Champagne Charlie vierde zijn dertig jarig jubileum met het veertiende album Sixpack.
Het laatste optreden van Champagne Charlie op 19 maart in De Spot is al uitverkocht.