Kijk terug: lijsttrekkers Provinciale Staten in debat over toekomst van Zeeland

Over een dikke week is het zover: de verkiezingen! Nog niet helemaal helder op wie je wil stemmen? Kijk dan nu mee naar het debat met de Zeeuwse lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen.
Je kunt het debat hier terugkijken.
Lijsttrekkersdebat Provinciale Staten 2023
Presentator Floris-Jan Sietsema in gesprek met lijsttrekkers van de Provinciale Statenverkiezingen © Omroep Zeeland
Het debat werd afgelopen maandag opgenomen in de ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. De zestien partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen waren allemaal aanwezig. In drie- of viertallen schoven ze aan bij presentator Floris-Jan Sietsema om te debatteren over verschillende stellingen in categorieën als onderwijs, kerncentrales en banen.
Vanavond zie je bij Omroep Zeeland het eerste deel van het debat, zaterdagavond wordt om 20.30 uur het tweede deel uitgezonden. Het debat was allesbehalve saai. Soms waren de partijen het eens, soms clashten ze behoorlijk aan de debattafel.
Uitzendingen tv-debatten
Op 15 maart kan je naar de stembus voor de verkiezingen van de Provinciale Staten én het waterschap. Daarom organiseerde Omroep Zeeland twee lijsttrekkersdebatten: eentje met de lijsttrekkers van de Provinciale Staten en eentje met die van het waterschap. De eerste is in twee delen geknipt. Een overzicht van de uitzendingen:
woensdag 8 maart: lijsttrekkersdebat Provinciale Staten I
zaterdag 11 maart: lijstrekkersdebat Provinciale Staten II
zondag 12 maart: herhaling lijsttrekkersdebat waterschap
maandag 13 maart: herhaling lijsttrekkersdebat Provinciale Staten I
dinsdag 14 maart: herhaling lijsttrekkersdebat Provinciale Staten II
Alle uitzendingen beginnen om 20.30 uur. Je kunt de debatten ook online hier terugkijken.
Uitslagenavond woensdag 15 maart: extra tv-uitzending om 22.00 uur
Op woensdag 15 maart kijk je vanaf 22.00 uur naar een extra tv-uitzending om erachter te komen hoe Zeeland heeft gestemd. Beetje bij beetje druppelen de uitslagen via de gemeenten binnen bij presentatoren Floris-Jan Sietsema en Ariane Lafort. Verslaggevers staan in het provinciehuis en het waterschapskantoor om reacties te halen bij politici.
Uiteraard houden we je de hele dag via website en website en radio op de hoogte van het laatste nieuws rondom de verkiezingsdag.