Klomppop voegt laatste namen toe aan line-up

Klomppop heeft de laatste namen bekend gemaakt voor het festival in Ovezande van 26 tot en met 28 mei. Onder meer De Toegift, Moss en Dubbel D zullen optreden. In totaal voegde de organisatie elf nieuwe namen toe aan de line-up.
Klomppop
Klomppop in 2022 © Omroep Zeeland
De band De Toegift met zanger Maxim Ventulé uit Vlissingen bracht begin dit jaar zijn debuutalbum uit. Met hun Nederlandstalige indie en poëtische teksten slaagde de band erin grote zalen als AFAS Live en Eurosonic Noorderslag stil te krijgen. Indierockband Moss, met zanger-gitarist Marien Dorleijn uit Middelburg, leverde vorige jaar zijn zesde album af: HX. De Zeeuwse De Dijk coverband Dubbel D maakte dit jaar indruk in tv-programma The Tribute Battle of the Bands.
Klomppop heeft onder meer ook de progressieve metalband Xeno weten te strikken voor een optreden op het festival. Ook de elektropunkers van Designer Violence, de rockers van Alta Luna, de vuige, akoestische folk van de mannen van Rommelhond en art-band Belle and The Beats en alternatieve rockband Charades zijn toegevoegd aan de line-up. En al deze bands delen iets met elkaar: ze zijn (deels) Zeeuws. Verder heeft de organisatie de Belgische bands Captain Kaiser en RHEA op de planning gezet.

Eerdere namen

De 41e editie van het festival vindt plaats op het sportpark De Fazant in Ovezande. Eerder maakte de organisatie al namen als Froukje, Blanks, GOOSE en Rudeboy plays UDS bekend. Ook zal The Plays To Be terugkeren. Dat is een groot plein met spel- en jongerenactiviteiten.