Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 4 maart

Belangrijke zeges voor SVOD'22 en Terneuzense Boys in de 1e klasse C, doelpuntenspektakel bij 's-Heer Arendskerke-Vlissingen en zeldzame averij voor Wolfaartsdijk in 4e klasse B. Bekijk hier alle uitslagen van het Zeeuwse amateurvoetbal.
uitslagenbericht
Beeld uit de wedstrijd GPC Vlissingen - Zeelandia Middelburg © Jos Clarijs

Derde Divisie A

Het is Hoek niet gelukt om in de Derde Divisie te winnen. Voor de tweede week op rij werd met 2-0 verloren. Vandaag was Sparta Nijkerk te sterk voor de ploeg van interim-trainer Quiny Rombaut

Vierde Divisie A

Kloetinge doet goede zaken door te winnen bij Jodan Boys. Door puntverlies van Smitshoek verstevigt de ploeg van trainer Jurriaan van Poelje de koppositie. GOES pakt ter nauwer nood een punt tegen Poortugaal en blijft staan op plek vier.

1e klasse C

Terneuzense Boys heeft drie punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen De Zwerver. De ploeg van trainer Kevin Hollander ging nog met een achterstand de rust in, maar draaide het in de tweede helft om door doelpunten van Cor-Pieter Pander en Rick Gort. Gort maakte de winnende goal in de slotfase van de wedstrijd. Terneuzense Boys staat nu negende in de 1e klasse C.
Ook SVOD'22 boekte een zwaarbevochte overwinning. Tegen BVCB won de ploeg uit Oostkapelle met 3-2. SVOD'22 kwam op voorsprong door Bas van der Wel, maar kreeg na rust twee doelpunten tegen. Mede door een rode kaart bij BVCB kon SVOD'22 terugkomen in de slotfase door een goal van Sjoerd Verhulst. Een paar minuten later kopte Luuk van Wuyckhuyse de bevrijdende derde treffer binnen. Zo pakte SVOD'22 drie belangrijke punten en loopt het in op concurrent voor degradatie CVV Zwervers dat zelf verloor.

2e klasse G

De Meeuwen verloor de laatste vijf duels op rij en scoorde daarin ook slechts twee keer. Op bezoek bij laagvlieger FC Axel kwam het op voorsprong dankzij een treffer van Robin Dek. FC Axel kwam even later op gelijke hoogte. Toch ging De Meeuwen met een voorsprong de rust in doordat Menno de Nooijer de 1-2 wist te maken. Een overwinning zat er niet in voor de ploeg van Michel Leonhart, omdat FC Axel nog langszij kwam.
WHS boekte een knappe zege op MZC'11. Door een fout van de keeper van de bezoekers kon Jasper Gunter de 1-0 maken. Claudel van Zomeren verdubbelde de voorsprong voor zijn ploeg. Direct daarna maakte MZC'11 de aansluitingstreffer waardoor het nog spannend werd in Sint-Annaland. WHS hield stand en trok de zege over de streep. Daardoor staat WHS nu op een zevende plaats.
De tweede periodetitel ging naar Zuidland dat aan een eenvoudige zege op Walcheren genoeg had om deze prijs te pakken.

3e klasse A

Serooskerke had maar een helft nodig om de eindstand op het bord te krijgen. Halverwege stond het al 3-1 en dat was ook de eindstand tegen Veere. Voor de ploeg van trainer Cees Houtepen scoorden Jordy Sinke, Jeffrey Poppe en Kaj van de Rafelaar.
De Noormannen zorgde voor een knappe zege op Luctor Heinkenszand. De Walchenaren wonnen met 2-1. Daan Esser opende de score, maar dankzij Rens de Visser en een benutte penalty van Erwin Pouwelse bleven de drie punten in Westkapelle.

3e klasse B

Bruse Boys is de beste Zeeuwse ploeg in deze klasse. Dankzij Gijs van Duivenbode won de Schouwse ploeg vandaag met 1-0 van Halsteren.
Dezelfde uitslag bleek de eindstand te zijn bij de wedstrijd van Kruiningen. Bevelanders had lang hoop op een mooi resultaat tegen koploper MOC'17, maar gingen uiteindelijk toch nog met 1-0 onderuit.
Bij SKNWK was er geen sprake van een shockeffect. na het vertrek van trainer Johnny van Dijke. De ploeg uit Nieuwerkerk verloor met 1-2 van Den Bommel. Het doelpunt voor de Schouwse ploeg werd gemaakt door Tim de Looze.

4e klasse A

Apollo'69 was acht duels op rij zonder nederlaag, maar daar kwam vanmiddag een einde aan. De ploeg uit 's-Gravenpolder verloor met 2-3 tegen Wemeldinge. Daardoor is het verschil met koploper Krabbendijke nu zes punten. Namens Wemeldinge waren Thomas van Dijke, Rowen Boeije en Barrie Vleugel trefzeker.
Jong Ambon heeft alle veertien duels nog verloren. Ook tegen Cadzand kwam er geen einde aan deze negatieve reeks. De bezoekers wonnen met 2-4.

4e klasse B

De ontmoeting tussen de nummer 1 en 2 uit de 4e klasse B is geëindigd in een gelijkspel. Wolfaartsdijk en Duiveland scoorden ieder één keer: 1-1. De uitploeg kwam op voorsprong door een goal van Jordy Westdorp. Wolfaartsdijk kwam op gelijke hoogte door Ruben Kloet. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst blijft elf punten.
Onderin de 4e klasse B was er ook een wedstrijd tussen twee concurrenten. Hekkensluiter SC Stavenisse ging op bezoek bij Colijnsplaatse Boys, dat na negentig minuten met 4-2 te sterk was. De doelpunten kwamen van Jesse de Jonge, Cas van Maldegem en Steffan de Looff (twee keer). Door de overwinning is het gat negen punten tussen Colijnsplaatse Boys en SC Stavenisse.

Vrouwen - 1e klasse A

De dames van IJzendijke weten maar niet te winnen. De ploeg van Bjorn Boonman verloor op bezoek bij Sleeuwijk met 2-1. Daardoor is de Zeeuws-Vlaamse ploeg nu al zes duels zonder overwinning.

Vrouwen - 3e klasse F

De dames van WVV'20 waren verrassend te sterk voor FC Binnenmaas. Daarmee deed het koploper Kloetinge een plezier, dat zelf gemakkelijk won van MZC'11.