Kloetinge boekt degelijke zege op Jodan Boys en loopt uit als koploper

Na een vervelende week voor Kloetinge, met een nederlaag in de competitie en uitschakeling in de districtsbeker heeft de ploeg van trainer Jurriaan van Poelje de rug gerecht. In de uitwedstrijd in Gouda werd Jodan Boys met 0-1 verslagen, dankzij een doelpunt van Jeffrey Theunisse.
Samenvatting Jodan Boys-Kloetinge
Kloetinge was de betere ploeg in de eerste helft en kreeg enkele kansjes op de openingstreffer. Jefry Dijkstra verzuimde de score te openen nadat hij diep was gestuurd door Theunisse. Kort voor rust kwam Kloetinge alsnog op voorsprong, toen diezelfde Theunisse uit een hoekschop van Dijkstra raak kopte.

Redding Braafhart

Kloetinge speelde heel degelijk in de tweede helft, maar slaagde er niet in om een tweede doelpunt te maken. Theunisse was nog wel dichtbij zijn tweede treffer van de middag, maar zijn kopbal ging over het doel van de Zuid-Hollanders. Jodan Boys kreeg ook nog wel enkele kansen op de gelijkmaker. Doelman Mitchell Braafhart tikte een kopbal van Van Leeuwen uit de bovenhoek en behoedde zijn ploeg daarmee voor de gelijkmaker. In de slotfase kreeg Dijkstra nog de kans om de score te verdubbelen, maar hij stuitte op de doelman van Jodan Boys. In de blessuretijd was er nog een kans voor Wils van Jodan Boys, maar zijn kopbal miste de juiste richting.
Doordat concurrent Smitshoek van Capelle verloor, verstevigde Kloetinge zijn voorsprong aan kop naar vijf punten.
'Deze spelersgroep mag best wat meer bravoure hebben'

Scoreverloop

0-1 Jeffrey Theunisse (43)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke, Koen Plank, Jeffrey Theunisse, Raphael Zerbib, Valentijn van Keulen (Jorik Mijnhijmer/64), Reguillo Vandepitte, Jefry Diijkstra (Jeremy Hubregtse/90), Dook van den Berg, Nizar Mekkaoui (Huub Wolters/84), Kyle Doesburg