GOES pakt een punt na spannende tweede helft tegen Poortugaal

GOES heeft gelijkgespeeld tegen Poortugaal in de Vierde Divisie. Op Sportpark Het Schenge werd het 2-2, nadat GOES lang op voorsprong stond. De ploeg van trainer Dennis de Nooijer is na deze wedstrijd terug te vinden op de vierde positie op de ranglijst met een achterstand van negen punten op koploper Kloetinge.
GOES Poortugaal samenvatting
Na ruim twintig minuten spelen kon Erwin Franse na een goede aanval net niet afronden. GOES dacht nog even aan een penalty, maar daar ging scheidsrechter Matthijs Jobse uit Sint-Laurens niet in mee. Die penalty kreeg GOES tien minuten voor rust wel nadat Claude de Smit neergelegd werd in de zestien. Daniël Wissel schoot vervolgens overtuigend de 1-0 binnen. De goal zorgde ervoor dat de wedstrijd los kwam. Poortugaal wist, na eerst twee grote kansen te hebben gemist, op gelijke hoogte te komen via Gerwin Lake. GOES antwoordde in de blessuretijd van de eerste helft via De Smit die van dichtbij de 2-1 binnentikte uit een vrije trap.

Moeilijke helft voor GOES

GOES had het na de rust erg zwaar. Poortugaal dacht de 2-2 te scoren via Jeffrey Duijnstee uit een vrije trap, maar de spits stond volgens de grensrechter in buitenspelpositie. De ploeg van trainer Dennis de Nooijer kreeg gedurende de tweede helft wat meer controle over de wedstrijd, maar bleef toch kwetsbaar achterin. Invaller Niels Groeneveldt kreeg een kans, maar kopte niet raak. Tien minuten voor tijd kreeg Groeneveldt een herkansing en die pakte hij met beide handen aan. Hij zette zijn ploeg weer naast GOES.
Dit was het startschot voor een slotoffensief van Poortugaal, wat resulteerde in twee gevaarlijke kansen uit corners. GOES kon niks anders doen dan tegenhouden. Tot verdere grote kansen kwamen beide ploegen niet meer, waardoor GOES uiteindelijk een punt wint in deze wedstrijd. De ploeg uit Zuid-Beveland is daardoor wel voor de achtste wedstrijd op rij ongeslagen.
Trainer Dennis de Nooijer en Claude de Smit over het gelijkspel tegen Poortugaal

1-0 Daniël Wissel (35/pen)
1-1 Gerwin Lake (44)
2-1 Claude de Smit (45+1)
2-2 Niels Groeneveldt (80)