Paskal Jakobsen met nieuwe band genomineerd voor Annie M.G. Schmidtprijs

Zanger Paskal Jakobsen is met zijn nieuwe band de Musketiers genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs. De band bestaat naast Jakobsen uit Bertolf Lentink, Paul de Munnik en Daniël Lohues. Ze zijn genomineerd vanwege hun nummer de Duistere Passagier.
De band de Musketiers bestaat nog niet lang en is ontstaan doordat Paskal Jakobsen 'een dringende behoefte' had om iets naast BLØF te gaan doen. Daarop belde hij met Paul de Munnik en Daniël Lohues. De drie hebben een band, omdat ze in de jaren negentig alledrie ongeveer tegelijkertijd doorbraken met Nederlandstalige muziek. Paul de Munnik met Acda en de Munnik en Niet of Nooit Geweest, Lohues met de band Skik en het nummer Op Fietse en BLØF met Liefs uit Londen. Sindsdien is er een muzikale verwantschap, legde Jakobsen eerder uit.
De Annie M.G. Schmidtprijs wordt sinds begin jaren '90 uitgereikt door het Amsterdamse Kleinkunst Festival en Buma Cultuur. De prijs gaat naar een tekstschrijver, componist of uitvoerder van het beste theaterlied van het afgelopen jaar. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 3.500 euro en een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidtprijs. Andere genomineerden voor de prijs zijn cabaratiers Johan Goossens, Jan Beuving, Lisa Ostermann, makerscollectief Circus Treurdier en zanger Flip Noorman.
Wanneer de prijs dit jaar wordt uitgereikt is onduidelijk.