Ondermaats Hoek is niet opgewassen tegen Sparta Nijkerk

Interim-trainer Quincy Rombaut wilde goed van start gaan in de strijd om de derde periodetitel in de Derde Divisie, maar op bezoek bij Sparta Nijkerk verloor zijn ploeg met 2-0. Door doelpunten van Max Leeflang en Mark van der Weijden kwam de thuisploeg op voorsprong en Hoek had hier geen antwoord op.
Ondermaats Hoek is niet opgewassen tegen Sparta Nijkerk
Na vijf minuten stichtte Hoek als eerst gevaar. Uit een goede combinatie tussen Steve Schalkwijk en Rik Impens schoot laatstgenoemde in het doel. Dat deed hij alleen in buitenspelpositie waardoor de treffer werd afgekeurd. Aan de andere kant was het wel meteen raak. De bal belandde in het zestienmetergebied van Hoek en werd binnengetikt door Max Leeflang. De Zeeuws-Vlamingen waren niet uit het veld geslagen en kregen kansen op de gelijkmaker. Mathieu De Smet schoot alleen rakelings naast het doel van Sparta Nijkerk-doelman Wouter Beukers.
Quincy Rombaut ziet dat Hoek niet is opgewassen tegen Sparta Nijkerk
Quincy Rombaut ziet dat Hoek niet is opgewassen tegen Sparta Nijkerk © Orange Pictures
Rombout moest direct na rust noodgedwongen wisselen. Gilles Vandecandelaere kon niet verder en met zijn vervanger Amarildo Gjoka ging Hoek op zoek naar de gelijkmaker. Via Mark van der Weijden kreeg Sparta Nijkerk de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar het schot vloog naast het doel van Lars Knipping. Even later ontsnapte Hoek opnieuw, nu bracht de paal redding. Het geluk bleek van korte duur. Uit een corner kwam de bal op het hoofd van Mark van der Weijden die zo de 2-0 kon maken. Hoek had hier geen antwoord op en zag invaller Gjoka met een brancard het veld verlaten.

Valse start in strijd derde periodetitel

In de slotfase kreeg een aangeslagen Hoek nog een kans via Jelco Schamp, maar zijn schot ging over. Sparta Nijkerk controleerde het duel. De derde treffer voor de thuisploeg hing ook in de lucht, maar viel uiteindelijk niet. Door de nederlaag blijft Hoek op een negende plaats staan. De felbegeerde strijd om de derde periodetitel begint daardoor voor Hoek met een kater.

Scoreverloop

1-0 Max Leeflang (9)
2-0 Mark van der Weijden (63)

Opstelling Hoek

Lars Knipping, Robbe Goddyn (Koby van Acker/61), Alexander Embrechts, Roycel James, Artuur Zutterman, Gilles Vandecandelaere (Amarildo Gjoka/50,Ennio Martens/76), Mohammad Jabar Zada, Jelco Schamp, Rik Impens, Steve Schalkwijk, Mathieu De Smet