Auto in voortuin beland, beschonken bestuurder weigert mee te werken

In Vlissingen is gisteravond rond 19.15 uur een auto in een voortuin beland. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. De bestuurder, een 36-jarige Vlissinger, weigerde iedere medewerking en is daarop aangehouden.
Auto in voortuin beland, beschonken bestuurder weigert mee te werken
Volgens de politie belandde de bestuurder via een wegversmalling en twee andere voortuinen in een derde tuin aan de Paauwenburgweg waar hij tot stilstand kwam.
De Vlissinger liep in eerste instantie weg, maar kwam later terug naar de plaats van het ongeval. Agenten kwamen de bestuurder op het spoor doordat getuigen hem aanwezen. Toen agenten een blaastest wilde afnemen bij de man weigerde hij daaraan mee te werken.
auto in voortuin Vlissingen
Aan de Paauwenburgweg is een auto in een voortuin beland © HV Zeeland
Omdat agenten een sterke alcohollucht roken werd de 36-jarige man meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse en bloedtest. Ook hieraan weigerde de man mee te werken. Het weigeren van medewerking is wettelijk verboden, en staat volgens een woordvoerder bijna gelijk aan een positieve test.
Het rijbewijs en de auto van de man zijn in beslag genomen en hij heeft een nacht in een cel moeten doorbrengen. Een officier van justitie gaat nu bekijken wat voor straf de man krijgt.